SIN LOVCA STRADALOG U MIRIJEVU ZA KURIR: Da bi iz tog položaja puška opalila, on je morao da povuče oroz!
Foto: Vladimir Šporčić

Tragedija

SIN LOVCA STRADALOG U MIRIJEVU ZA KURIR: Da bi iz tog položaja puška opalila, on je morao da povuče oroz!

Crna Hronika -

Lakše bi mi bilo da se jedno jutro nije probudio ili da je umro od neke bolesti. Video sam rasut mozak svog oca, a krivac za njegovu smrt se šeta slobodno. Kad su mi u policiji rekli da ga nisu ni pritvorili, kao i da će biti optužen samo za teško delo protiv opšte sigurnosti, ostao sam šokiran.

Ovo za Kurir kaže Zoran Matić, sin Božidara Matića (75), koga je patronom iz nezakočene lovačke puške ubio kolega Ivan Vujičić (77). Tragedija se dogodila 14. januara, kad su Matić i Vujičić, koji su se odranije poznavali, zajedno otišli u lovište iznad naselja Mirijevo.

- Do danas smo čuli nekoliko verzija tragedije. Prvu, da su se kretali po nizbrdici, pa da je puška tad opalila, ali i drugu, da je Vujičić dodao cev puške ocu kako bi se pridržao i popeo uz nagib. Svojim očima sam video da je mesto gde mi je otac ubijen ravno, zbog čega verujem da se moj otac kretao iza Vujičića, koji je na ramenu nosio nezakočenu pušku, suprotno svim lovačkim propisima. Da bi iz tog položaja opalila, on je morao da povuče oroz. Kako i zašto, pitanje za istragu - priča Zoran Matić.

Sin ubijenog čoveka kaže da poznaje dosta kolega svog oca, ali da Vujičića, koji stanuje u istom naselju, zna samo iz priče.

- Ni on niti bilo ko iz njegove porodice nije nam ni saučešće izjavio. Mislim da je čitava istraga traljavo određena, kao i da na uviđaju niko nije uspeo da sa sigurnošću utvrdi šta se tačno dogodilo. Drugi lovci su mi potvrdili da taj Vujičić voli da popije i da stalno nosi pljosku sa sobom - rekao je Matić.

Osumnjičeni Vujičić tereti se za teško delo protiv opšte sigurnosti, za koje je predviđena kazna do osam godina zatvora.

Kurir / I. M.

Foto: Vladimir Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track