KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV 5 PRIPADNIKA VOJSKE ZBOG MEDNE: Na udaru vojne policije i tužilaštva jedan starešina i 4 vojna službenika
Foto: Nebojša Mandić

epilog eksplozije

KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV 5 PRIPADNIKA VOJSKE ZBOG MEDNE: Na udaru vojne policije i tužilaštva jedan starešina i 4 vojna službenika

Crna Hronika -

Vojna policija u Kraljevu podnela je kragujevačkom Višem javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv jednog vojnog starešine i četiri vojna službenika povodom eksplozije u Tehničko - remontnom zavodu "Medna" u Kragujevcu 28. februara 2017. godine, u kojoj su život izgubila četvorica zaposlenih.

U saopštenju tužilaštvo je preciziralo da je krivična prijava podneta protiv D.Ž.(48), koji je vojno lice i starešina, zbog postojanja osnova sumnje da je kao odgovorno lice u Upravi Tehničko - remontnog zavoda izvršio krivično delo nepreduzimanje mera za obezbeđenje vojne jedinice.

Protiv I. N. (1981), S. P. (1973), Z. A. (1978) i S. K. (1969) četvorice vojnih službenika - civilnih lica na službi u Vojsci Srbije u Tehničko - remontnom zavodu "Medna" u Kragujevcu krivična prijava je podneta zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti.

Osnovi sumnje da su prijavljena lica izvršila navedena krivična dela proizilaze iz dosada prikupljenih dokaza i nalaza i mišljenja sudskog veštaka za uzroke požara, eksplozija i havarija, navelo je Više javno tužilaštvo u Kragujevcu.

To tužilaštvo je najavilo da će u ovom slučaju obaviti saslušanje osumnjičenih, ispitivanje oštećenih i svedoka, kao i druge dokazne radnje, nakon čega će biti doneta odluka o daljem toku krivičnog postupka.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Nebojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track