OBRT! ANĐUS IZNENADIO CEO SUD: Oprostio sam mu sve, RADITE ŠTA HOĆETE!
Foto: Dado Đilas

PREOKRET

OBRT! ANĐUS IZNENADIO CEO SUD: Oprostio sam mu sve, RADITE ŠTA HOĆETE!

Crna Hronika -

Dejan Anđus poslao sudu poruku „da radi šta hoće“ u postupku protiv predsednika KK Crvena zvezda, koji je optužen da ga je pretukao 2014.

Sutra neću doći. Kaži da opraštam Čoviću i da odustajem od krivičnog gonjenja. Takozvani sud neka radi šta hoće, a Čović sa svojom savešću neka vidi šta je uradio i kakve je strašne grubotine o meni izgovorio.

Ovom izjavom Dejana Anđusa danas je konačno, iz četvrtog pokušaja, počelo suđenje predsedniku KK Crvena zvezda Nebojši Čoviću, koji je optužen da je u junu 2014. pretukao novinara ispred zgrade TV Kopernikus na Novom Beogradu.

Anđus kažnjen

Anđusovu izjavu pročitala je njegova advokatica, odgovarajući na pitanje suda zašto napadnuti novinar nije došao na glavni pretres, s obzirom na to da je uredno obavešten. Sudija Trećeg osnovnog suda u Beogradu Jelena Milosavljević Petković ocenila je da je njegov današnji izostanak neopravdan, zbog čega je Anđusu izrekla novčanu kaznu od 30.000 dinara.

foto: Zorana Jevtić

Postupak se nastavlja

S obzirom na to da optužbu protiv Čovića, kome je na teret stavljeno krivično delo zlostavljanja i mučenja, zastupa nadležno tužilaštvo, Anđusova odluka da odustane od krivičnog gonjenja ne obustavlja po automatizmu i sam postupak, jer ga po službenoj dužnosti zastupa nadležno tužilaštvo.

- Optužnicu sam razumeo, ali mi izgleda nesrećno - kratko je rekao Nebojša Čović, nakon što je sudija odbila njegov predlog da se sa suđenja isključi javnost odnosno prisutnog novinara Kurira, „zbog zaštite privatnosti“.

Čović ucenjivao sud

NEĆU DA GOVORIM PRED KURIROM!

Optuženi Nebojša Čović juče nije nije želelo da iznese odbranu jer je u sudnici, u svojstvu javnosti, bio prisutan samo novinar Kurira. On je već u trenutku kada je njegov advokat zatražio isključenje javnosti najavio sudiji da ukoliko dozvoli novinaru da prisustvuje suđenju, on neće iznositi odbranu.

- S njima sam u sporu i ne želim ništa da pričam pred Kurirom, koji je ovde po porudžbini i čiji mi foto-reporteri prave sačekuše pred sudom - kazao je Nebojša Čović.

Kurir / Ivan Milićević

Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO! Zoran Marjanović otkriva ubicu svoje supruge?! Tvrdi da zna ko je ubio Jelenu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja