(FOTO) POSLE UŽASA U PREŠEVU: Pritvoren radnik (41) osnovne škole zbog sumnje da je imao seks sa učenicom (13)
Foto: Tatjana Stamenković

krivično delo obljuba nad detetom

(FOTO) POSLE UŽASA U PREŠEVU: Pritvoren radnik (41) osnovne škole zbog sumnje da je imao seks sa učenicom (13)

Crna Hronika -

PREŠEVO - Više javno tužilaštvo u Vranju je nakon saslušanja osumnjičenog V.V. (41) iz sela Rajince opština Preševo, radnika OŠ „Zejnel Ajdini“ u selu Rajince, donelo naredbu o sprovođenju istrage, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio kriivčno delo obljuba nad detetom, učenicom navedene škole, rođene 2004.godine.

foto: Tatjana Stamenković

Prema navodima tužilaštva osumnjičeni koji jedomar u školi je od maja meseca 2017.godine, stupio u emotivnu vezu sa njom, a u decembru mesecu i imao i seksualni čin.

foto: Tatjana Stamenković

Po predlogu Višeg javnog tužilaštva u Vranju, Sudija za predhodni postupak Višeg suda u Vranju, prema osumnjičenom V.V. iz Rajince, odredio je pritvor u trajanju do 30 dana. U toku dalje istrage biće preduzete druge dokazne radnje kao i neophodna veštačenja, saopštavaju iz VJT u Vranju.

foto: Tatjana Stamenković

Prema saznanjima Kurira slučaj je prijavio otac oštećene. OŠ „Zejnel Ajdini" u Rajincu ima 194 učenika, a samo selo preko 3.000 stanovnika.

Izjava direktora

Direktor škole Imeri Šukri kaže da je postupak u toku i da na slučaju rade nadležne institucije. "Ne bi voleo da u ovom trenutku otežavam postupak.Škola je preduzela ono što je po zakonu u njenoj nadležnosti. Pokrenut je disciplinski postupak I doneto je rešenje o privremenom udaljavanju sa rada osumnjičenog radnika do okončanja postupka", kaže Šukri.

U školi će naredne nedelje biti održana usmena rasprava o slučaju u prisustvu zaposlenih, predstavnika sindikata I nadležnih iz tužilaštva.

Prema nezvaničnim saznanjima slučaj je telefonom nadležnima u školi najpre prijavio roditelj drugarice oštećene maloletnice. Nakon toga i roditelj obljubljene devojčice je došao u školu i slučaj prijavio direktoru.

Direktor škole Imeri Šukri kaže da je ovo prvi put da se tako nešto desilo u školi I da je o svemu odmah obavešteno Ministarstvo prosvete i školski policajc. "Ne mogu da kažem da se taj slučaj desio , za mene kao direktora škole sad je ovo sumnja, jer je radnik osumnjičen, a istraga će rasvetliti slučaj", kaže Šukri.

(Kurir.rs/T.S/Foto: Tatjana Stamenković)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI ! SRBIJA I KOSOVO ZAJEDNO ULAZE U EU?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track