OVO SU DETALJI OPTUŽNICE PROTIV MARJANOVIĆA: Zoran ubio Jelenu, presvukao se i vratio na nasip!
Foto: Stefan Jokić, Privatna Arhiva

OTKRIVAMO

OVO SU DETALJI OPTUŽNICE PROTIV MARJANOVIĆA: Zoran ubio Jelenu, presvukao se i vratio na nasip!

Crna Hronika -

Posle brutalnog zločina suprug pevačice, kako se sumnja, sa ćerkom se odvezao do kuće, garderobu bacio na pranje, pa se vratio na mesto zločina

Zoran Marjanović, koji se sumnjiči za ubistvo supruge Jelene, kako je utvrđeno tokom istrage, 2. aprila 2016. zadao je pevačici „Granda“ devet udaraca tupim predmetom u glavu, otišao kući i presvukao se, vratio na nasip i tek onda njen nestanak prijavio policiji.

Prema informacijama do kojih su istražitelji došli tokom istrage, koja traje već godinu i 10 meseci, Zoran je suprugu ubio na samo nekoliko desetina metara od njihove ćerke Jane, koju je ostavio da se igra pored nasipa u Crvenki.

foto: Damir Dervišagić

Ostavio Janu samu

- Optužnica se piše i biće vrlo brzo podignuta pošto su prikupljeni svi dokazi. Saslušano je 13 svedoka tužilaštva i jedan svedok odbrane, ali su za optužnicu daleko značajniji materijalni dokazi, a naročito veštačenja koja su tokom postupka urađena - otkriva izvor Kurira upućen u istragu.

Ključna dva dokaza su, kako tvrdi, veštačenje tragova sa Zoranovih pantalona, na kojima je, osim blata, pronađena i Jelenina krv, kao i analiza telekomunikacija.

- Nakon što je Jelena otišla da trči, Zoran je ostao sa ćerkom. Ubrzo, krenuo je za njom, dete ostavio samo pored nasipa i ubio nesrećnu ženu. Njeno telo odvukao je u kanal, potom otišao po ćerku i odvezao se kući. Tamo se presvukao i vratio na mesto zločina. Tek onda, kako se veruje, alarmirao je prijatelje i policiju i obavestio ih o navodnom Jeleninom nestanku - nova su otkrića koja su potkrepljena dokazima dovela do pisanja optužnice protiv Marjanovića.

foto: Privatna Arhiva

Dvadeset minuta

Izvor Kurira iz istrage navodi i da sada više nema dileme da li će optužnica biti podignuta.

- Na teret će mu biti stavljeno teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna do 40 godina zatvora. Tužilac će predložiti da mu pritvor bude produžen i da ga sud osudi na maksimalnu robiju - dodaje naš sagovornik.

Niko ga nije teretio

SVEDOCI SLABA TAČKA

Tokom istrage koja je protiv Zorana pokrenuta 15. septembra prošle godine, kada je on i uhapšen, saslušano je 14 svedoka, od kojih niko nije imao saznanja o ubistvu. Zoranovi ukućani, otac, majka i brat, odbili su da svedoče, na šta po zakonu imaju pravo. Jedini svedok koji je na predlog njegove odbrane saslušan jeste snaja Milica Marjanović.

- Iako niko od svedoka nema neposredna saznanja o ubistvu, niti postoji očevidac zločina, to ne znači da tužilaštvo ne poseduje ključni dokaz koji može da dovede do osuđujuće presude. Zapravo, svedoci su najnepouzdaniji dokaz u svakom sudskom postupku - objašnjava sagovornik Kurira.

Ključni dokazi protiv Marjanovića

KRV NA PANTALONAMA

Posle zločina u Borči policija je tokom pretresa kuće Marjanovića odnela patike, pantalone, kao i još neke delove Zoranove garderobe. Detaljnom analizom, koja je delimično rađena i u inostranstvu, na njegovim pantalonama, koje su bile već oprane, otkrivena je Jelenina krv.

BLATO IZ KANALA ISTOG SASTAVA

Na Marjanovićevim pantalonama nađeno je blato istog sastava kao što je ono u kanalu u kom je Jelenino telo pronađeno sledećeg dana.

MOBILNO VEŠTAČENJE

Veštačenje telekomunikacija dokazalo da su Zoran i Jelena bili na istoj baznoj stanici, odnosno da je Jelena ubijena u blizini nasipa, a ne u kući ili na nekom drugom mestu. Kako je utvrđeno, Jelena i Zoran su u isto vreme bili na istom mestu.

foto: Kurir

Kurir / Danijela Jovanović

Foto: Stefan Jokić, privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: RASVETLJAVANJE JELENINOG UBISTVA?! Evo šta otkrivaju detalji optužnice protiv Zorana Marjanovića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track