NASIP SMRTI ODNEO JOŠ DVA ŽIVOTA: Muž i žena udavili se u kanalu u kom je ubijena Jelena!
Foto: Dragana Udovičić

Nova tragedija u naselju Crvenka u Borči

NASIP SMRTI ODNEO JOŠ DVA ŽIVOTA: Muž i žena udavili se u kanalu u kom je ubijena Jelena!

Crna Hronika -

Tela Milana Bogićevića (36) iz Borče i njegove supruge izvučena iz vode u blizini mesta na kojem je u aprilu 2016. godine pronađena mrtva pevačica „Granda“

Milan Bogićević (36) iz Borče i njegova supruga poginuli su kada su kolima upali u kanal u naselju Crvenka, u blizini mesta na kom je u aprilu 2016. pronađeno telo pevačice Jelene Marjanović.

Kako saznajemo, supružnici su se udavili na licu mesta, a juče u toku dana izvučena su tela stradalih, kao i olupina „pola“ koji se prevrnuo na krov i završio u vodi.

foto: Dragana Udovičić

Žena bez dokumenata

Stravična nesreća dogodila se u noći između petka i subote.

- Vozač automobila, najverovatnije zbog neprilagođene brzine, nije stigao da pravovremeno reaguje, pa je, umesto da uđe u krivinu, završio u kanalu. Kako je bila noć, a prve kuće udaljene nekoliko stotina metara, niko u tom trenutku nije mogao da im pomogne. Nesrećni par završio je u prevrnutom automobilu. U ledenoj vodi i mulju i po mraku nisu imali šanse da prežive. Obdukcija će pokazati da li su oni već bili mrtvi u trenutku kada je vozilo upalo u vodu ili su se udavili - kaže naš izvor.

foto: Kurir, Espreso

ŠTA NE ČINITI

- Nikako ne čekati da se automobil napuni vodom

- Nikada ne treba pokušavati da otvorite vrata, spoljni pritisak vode je prevelik

- Uzaludno je pokušavati da razbijete šoferšajbnu, koja je još tvrđa od prozora

- Nikako ne zvati pomoć, to može trajati i dva minuta, a prvi minut je presudan

Tragedija je otkrivena tek ujutru, kada je slučajni prolaznik zapazio vozilo na krovu u kanalu. Na lice mesta u 9.50 stigli su policija, Hitna pomoć, vatrogasci, kao i ronioci.

- Uspaničeni meštanin odmah je zvao policiju i Hitnu pomoć, koje su brzo stigle u ovaj veoma zabačen deo Crvenke. Tela putnika iz „pola“ odmah su pronađena i izvučena na obalu, a auto je izvučen tek nakon nekoliko sati. Zanimljivo je da žena kod sebe nije imala dokumenta, pa još uvek nije identifikovana. Ronioci Žandarmerije su potom pretraživali kanal da provere ima li još stradalih, ali se ispostavilo da su Milan i njegova supruga bili sami - objašnjava naš sagovornik.

foto: Dragana Udovičić

Živeli u blizini

Meštani ovog kraja kažu da ne znaju šta ih je snašlo.

- Kao da je čitav kraj postao uklet! Bilo je ovde i ranije udesa i nesreća, ali posle ubistva Jelene Marjanović nasip i kanal postaju zona sumraka. Ljudi ovde izbegavaju da se kreću i noću i danju. Kako smo čuli, nastradala porodica živela je nedaleko od kanala, a navodno su krenuli negde - pričaju naši sagovornici.

Pre deset godina

UMETNIK STRADAO NA ISTOJ KRIVINI

Pre deset godina, umetnik Dragan Ignjatović (40) iz Beograda poginuo je u kanalu naselja Crvenka. Nesreća se desila na oštroj krivini, koja je neobeležena i neosvetljena. Istraga je utvrdila da je Ignjatović probao da se izvuče kroz suvozačeva vrata, ali je u mraku verovatno izgubio orijentaciju. Pretpostavlja se da ga je hladna voda presekla, nakon čega se udavio u kanalu koji je dubok oko 3,5 metara.

AKO AUTO UPADNE U VODU

- Ono što uradite u prvom minutu odrediće vašu sudbinu

- Osloboditi se što pre sigurnosnog pojasa i otvoriti ili razbiti prozor

- U nedostatku alata obema nogama istovremeno pokušati da polomite bočno staklo

- Potražite svetlost i gledajte gde su mehurići vazduha kako biste znali gde je površina

Jelena Ivić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SAOBRAĆAJNA NESREĆA U UBU: Kamion pri punoj brzini se prevrnuo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track