STRAVIČNA NESREĆA U LOZNICI: Gazdaricu ubila mašina za testo
Foto: Tihomir Ilić

Nesreća u fabrici „Velkom“

STRAVIČNA NESREĆA U LOZNICI: Gazdaricu ubila mašina za testo

Crna Hronika -

Valjak uhvatio rukav Svetlane M. i povukao je, ona se ugušila naočigled radnika

Svetlana M. (60) iz Loznice poginula je u pogonu fabrike „Velkom“, čiji je vlasnik, kad ju je usmrtila mašina za proizvodnju testa.

Kako saznajemo, do nesreće je došlo juče oko devet časova, kad je mašina uhvatila rukav nesrećne žene i povukla je, a ona je nastradala na licu mesta.

- Tragedija se dogodila u pogonu za proizvodnju keksa, u delu za kuvanje testa. Svetlana se nalazila u hali i u jednom trenutku njen rukav se zaglavio u valjku. Sve se dogodilo munjevito, mašina je potom povukla ženu i njenu garderobu i ona se ugušila naočigled šokiranih radnika. Iako je rad pogona odmah zaustavljen, Svetlana nije davala znake života - priča sagovornik iz istrage.

U tužilaštvu kažu da je u toku istraga.

- Prema prvim saznanjima, u fabrici je došlo do povređivanja sa smrtnim ishodom. Izvršen je uviđaj, biće naložena obdukcija da se tačno utvrdi kako je došlo do nesreće, a o uzročno-posledičnoj vezi izjasniće se veštak - kazao je o ovom događaju Zoran Nestorović, v. d. javnog tužioca.

Vest o nesreći šokirala je Lozničane.

- Svetlana i njen suprug su vlasnici fabrike. O njima možemo da kažemo sve najbolje, ne samo o odnosu prema radnicima već i da su nesebično pomagali sugrađane. Svetlana je uskoro trebalo da ide u penziju - pričaju Lozničani. Njena porodica nije želela da govori za medije.

Preduzeće „Velkom“ osnovano je 1990. godine kao privatno preduzeće za proizvodnju i pakovanje praškastih i zrnastih proizvoda.

Kurir / T. I.

Foto: Tihomir Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track