UBICA OCA TVRDI DA SE NE SEĆA ZLOČINA: Često imam košmare, čujem muške i ženske glasove!
Foto: Vladimir Šporčić, Privatna Arhiva

Radoš Ljumović OTKRIO NA SASLUŠANJU

UBICA OCA TVRDI DA SE NE SEĆA ZLOČINA: Često imam košmare, čujem muške i ženske glasove!

Crna Hronika -

Radoš Ljumović (37), koji se sumnjiči da je u utorak u porodičnom stanu u centru Beograda nožem iskasapio oca Branimira (69), nekadašnjeg savetnika u Privrednoj komori Srbije, na saslušanju u policiji rekao je da je jedno vreme bio zaposlen kao grafički dizajner u časopisu Odbrana, koji izdaje Ministarstvo odbrane..

Kako saznajemo, Ljumović je ispričao da je zbog mnogo obaveza koje je imao na poslu počeo da koristi amfetamine, kako bi duže ostajao budan!

- Imao sam probleme, lečio sam se na Vojnomedicinskoj akademiji. U ponedeljak uveče mi je bilo loše, pa sam s majkom i sestrom bio na VMA. Često imam košmare, čujem muške i ženske glasove - rekao je policajcima posle hapšenja navodno Radoš Ljumović, koji je oca izbo kuhinjskim nožem najmanje 15 puta.

Svađa zbog para

Kako naš izvor otkriva, on je priznao da se u utorak posvađao sa ocem, ali je tvrdio da ne zna zbog čega su se svađali, niti šta se dogodilo.

- Rekao je da se seća da je izašao napolje da prošeta, kao i da se vratio u stan u kom su mu živeli sestra i roditelji. Posvađao se sa ocem, ali je tvrdio da se zločina ne seća i da „ne zna šta se dogodilo nakon svađe“ - dodaje naš sagovornik.

Ljumović, čija je majka sudija Apelacionog suda, juče je priveden na saslušanje u Više tužilaštvo, ali on nije iznosio odbranu već je odlučio da se, zbog lošeg stanja, brani ćutanjem.

- Određen mu je pritvor i biće naloženo neuropsihijatrijsko veštačenje kako bi se utvrdilo da li je bio uračunljiv u vreme izvršenja krivičnog dela - kaže izvor Kurira.

foto: Printscreen

Kako je utvrđeno, Branimir Ljumović se do poslednjeg atoma snage borio sa pomahnitalim sinom, o čemu svedoče brojne povrede na rukama.

- Svađa u stanu počela je kada je Radoš od oca tražio novac, a ovaj nije hteo da mu da. Radoš je uzeo nož i nasrnuo na oca. Stanari koji su razgovarali s policijom rekli su da su čuli dva treska u stanu. U tih nekoliko minuta je čak dva puta nestala struja u zgradi. Plafon se tresao, a jedan od stanara je čuo kako je Branimir uzviknuo „jao“. Nakon toga nastala je potpuna tišina - priča sagovornik Kurira.

Loši porodični odnosi

Navodno, u porodici Ljumović odranije su vladali loši odnosi.

- Branimir je bio uspešan čovek i nerviralo ga je što sin nije krenuo istim putem - kazao je sagovornik Kurira.

Iz Ministarstva odbrane juče nisu imali komentar na Ljumovićeve navode da je radio kod njih.

Mešao pivo i tablete

SVAKI DAN PIO U PARKU

Poznanici Radoša Ljumovića tvrde da je on svakodnevno pio pivo, kao i da je često pio tablete za smirenje.

- Uvek je sa sobom nosio flašu piva i pio na klupi u parku. Navodno, konzumirao je tablete „bromazepama“, ali je nedavno prešao na „leksilijum“. Pričalo se da je ranije uzimao LSD - posvedočili su poznanici.

Kurir / J. Spasić - J. Ivić

Foto: Vladimir Šporčić, Privatna arhiva, Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track