ISKASAPIO KOMŠIJU: Monstrum iz Mirijeva ne želi ponovo da iznosi odbranu
Foto: Privatna arhiva

Viši sud: Novo suđenje Obrenu Zirojeviću za stravičan zločin

ISKASAPIO KOMŠIJU: Monstrum iz Mirijeva ne želi ponovo da iznosi odbranu

Crna Hronika -

Zirojević je, podsetimo, u junu prošle godine osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, ali je tu presudu ukinuo Apelacioni sud i naložio da se suđenje ponovi

U Višem sudu u Beogradu juče je otpočelo ponovno suđenje Obrenu Zirojeviću (36), optuženom za ubistvo Draga Mašulovića (61), koje je počinio u januaru 2015. u Mirijevu.

Zirojević je, podsetimo, u junu prošle godine osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, ali je tu presudu ukinuo Apelacioni sud i naložio da se suđenje ponovi. Sudija Tatjana Sretenović je na početku jučerašnjeg pretresa pročitala odluku Apelacionog suda, navodeći da je presuda ukinuta jer nisu izneti argumentovani razlozi i dokazi da je Zirojević počinio zločin iz koristoljublja, i to na podmukao način, zbog čega mu je i dosuđena maksimalna kazna.

Sudija je navela da će u ponovljenom postupku sud obratiti pažnju upravo na te okolnosti, dok su advokati odbrane predložili da se obavi dopunsko ili novo sudskomedicinsko veštačenje optuženog, ostajući pri svom stavu da je zločin počinjen u nužnoj samoodbrani.

- Ostajem pri svemu što sam rekao tokom ranijeg postupka, nemam šta da dodam - bilo je jedino što je Zirojević juče kazao u sudnici.

Kurir / I. M.

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track