PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ZORANA MARJANOVIĆA: Zna se ko mu je sve pomagao! Slede hapšenja saučesnika!
Foto: Dragan Kadić

OTKRIVAMO

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ZORANA MARJANOVIĆA: Zna se ko mu je sve pomagao! Slede hapšenja saučesnika!

Crna Hronika -

Istražitelji su potpuno sklopili kockice zločina i tačno znaju ko je imao kakvu ulogu u ubistvu i uklanjanju tragova likvidacije Jelene Marjanović

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Zorana Marjanovića kojom ga tereti za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči, potvrđeno je u vrhu pravosuđa, a kako saznajemo, očekuje se da uskoro budu uhapšeni i njegovi saučesnici.

Portparol Višeg suda u Beogradu Bojana Stanković rekla je da je sud primio optužnicu juče pred kraj radnog vremena, kojom se Marjanoviću na teret stavlja krivično delo teško ubistvo. a biće dostavljena i Marjanoviću i njegovim braniocima na odgovor.

Kako otkriva izvor Kurira, istražitelji su u potpunosti sklopili mozaik zločina i tvrde da s velikom sigurnošću znaju tačno ko je od pomagača kakvu ulogu imao, ali da se još uvek prikupljaju dokazi koji bi mogli da ih odvedu na optuženičku klupu.

foto: Privatna Arhiva

Blato i krv

- Na osnovu svih dokaza koji su prikupljani od dana kad je Jelenino telo pronađeno u kanalu, postoji osnov sumnje da je zločin počinio Zoran. Policajci koji su radili na slučaju od prvog dana bili su uvereni da je on, ali nisu imali dovoljno dokaza da ga uhapse. Međutim, posle veštačenja pantalona na kojima su pronađeni tragovi blata i Jelenine krvi, kao i nakon detaljnih analiza mobilnih telefona i baznih stanica, stavljene su mu lisice - kaže izvor Kurira upućen u istragu.

On objašnjava da su do hapšenja Zorana saslušani brojni svedoci, uzimani su tragovi i otisci, rađene DNK analize.

- U istrazi je učestvovao veliki broj profesionalaca, koji imaju saznanja o tome ko je Zoranu pomogao u zločinu. To, međutim, nije dovoljno da oni budu i uhapšeni. Zasad ne postoji dovoljno materijalnih dokaza koji to potvrđuju. Uveliko se radi na njihovom prikupljanju kako bi i saučesnici i pomagači mogli bi da budu procesuirani. Kako trenutno stvari u spisima stoje, Zoran će se zasad jedini naći pred licem pravde, ali se očekuju i nova hapšenja - kaže izvor Kurira i podseća da su najbliži članovi porodice Zorana Marjanovića iskoristili svoje zakonsko pravo da ne svedoče.

Mogli da mu pomognu

On pojašnjava da im zakon daje tu mogućnost da ne svedoče protiv svog najbližeg.

- Zoranovi roditelji Vladimir i Zorica, kao i brat Miloš, odbili su da svedoče. To je neobično, s obzirom na to da su na neki način mogli i da pomognu Zoranu u pogledu alibija i potvrde njegovu odbranu - kaže izvor upućen u istragu.

On podseća i da su svi članovi porodice, kao građani, saslušavani u policiji i da je posebno bilo interesantno saslušanje Vladimira i Zorice. Navodno, posle saslušanja Vladimir je rekao Zorici: „Mislim da smo se izvukli! Sve smo ih zaje*ali!“

foto: Aleksandar Jovanović, Zorana Jevtić

Advokat Milosavljević MOTIV ZA UBISTVO POSTOJI

Poznati advokat Nebojša Milosavljević kaže za Kurir da će istina o ubistvu Jelene biti potpuno rasvetljena samo ukoliko Više tužilaštvo podigne optužnicu protiv Zorana.

- Sigurno je da on mnogo zna, zna i da li je on ili neko drugi, a ako bude optužnice, moguće je i da kaže nešto više. Zasad on ćuti o tome. Motiv za ubistvo mora da postoji, Zoran i njegova porodica živeli su sa Jelenom, ja pretpostavljam da ga oni znaju - kaže Milosavljević.

Kurir / Danijela Jovanović

Foto: Dragan Kadić, Privatna arhiva, Zorana Jevtić, Aleksandar Jovanović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Da li je govor tela odao Zorana Marjanovića? Pogledajte kako je ponašao muž ubijene pevačice u intervjuu koji je dao posle sahrane!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track