Sin Miroljuba Milutinovića očajan: Tata je poginuo samo dva sata pred penziju! Ispituje se kako se kotur otkačio i usmrtio ga!
Foto: Kurir/Jelena Ivić

TRAGEDIJA U ŽELEZARI U SMEDEREVU

Sin Miroljuba Milutinovića očajan: Tata je poginuo samo dva sata pred penziju! Ispituje se kako se kotur otkačio i usmrtio ga!

Crna Hronika -

Zla sudbina: Miroljub Milutinović (65) stradao kada je na njega pao kotur lima, nesrećni čovek juče trebalo da bude penzionisan jer mu je to bio poslednji radni dan

Miroljub Milutinović (65) iz Smedereva poginuo je juče ujutru u železari, i to dva sata pre odlaska u penziju! Kako saznajemo, na nesrećnog Miroljuba je pred kraj radnog vremena pao kotur lima i usmrtio ga na mestu.

Tragedija se dogodila u ponedeljak ujutru, kada se završavala noćna smena u pogonu Tople valjaonice, u delu zvanom „makaze“.

Spremali proslavu

- Miroljub je radio kao skladištar. Na njega je iznenada pao taj kotur težak nekoliko desetina kilograma. Kolege koje su bile s njim u smeni odmah su potrčale da mu pomognu, ali mu spasa nije bilo. Lekarska ekipa koja je stigla na mesto nesreće mogla je samo da konstatuje smrt. Ispituje se kako se kotur otkačio i usmrtio ga - kaze Kurirov izvor iz istrage.

Porodica Miroljuba Milutinovića za tragediju je saznala iz medija i od komšija. Sin Miloš, koji je inače zaposlen u firmi PKC, kaže da mu je juče ujutru poslovođa rekao da je otac povređen.

- Komšije su me odvezle kući i upravo tada sam saznao da mi je otac poginuo. Tragedija se dogodila dva sata pre završetka njegovog poslednjeg radnog dana. Tata je već godinu dana odbrojavao dane do penzije. Trebalo je da završi smenu u ponedeljak ujutru, bude slobodan dva dana i 15. februara, na svoj rođendan, da se razduži - priča sin nastradalog Milutinovića.

Kuća pokojnog Milovanovića
Kuća pokojnog Milovanovićafoto: Kurir/Jelena Ivić

Kako su nam rekli rođaci, Miroljub je kasnije počeo da radi, pa je zbog toga trebalo da se penzioniše na 65. rođendan.

- Očekivali smo da proslavimo rođendan i odlazak u penziju, a umesto toga ga sahranjuju. Čuli smo da se nesreća dogodila oko pet sati ujutru, a obaveštenje da je u kapeli stiglo je tek oko devet. Ja sam već u sedam od njegovih kolega saznao da je preminuo, ali nisam znao šta se tačno desilo. Rekli su nam da je pao kotur lima na njega - ispričao nam je rođak nastradalog.

Jedva čekao

Milutinović je u Smederevu stanovao sa suprugom, sinovima Milošem i Markom, dok su u prizemlju kuće živeli njegovi brat i snaja. Supruga Slavka rekla je da je Miroljub u nedelju uveče otišao na posao kao i svakog drugog dana.

- Ništa nije slutilo na tragediju. Bio je raspoložen jer je jedva čekao da završi i taj poslednji dan na poslu - rekla je neutešna supruga.

Velika ljubav

VOLEO GOLUBOVE

Milutinović u dvorištu porodične kuće ima kavez s golubovima.

- Golubovi su od detinjstva bili njegova velika ljubav. Planirao je da se posveti tome u penziji - tužnim glasom dodaju rođaci.

Jelena Ivić - Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track