ČEKAO 5 SATI DA UBIJE HEROJA SA KOŠARA ZBOG SVAĐE U SAOBRAĆAJU: Miodrag ranjen sa 18 godina, iz bolnice pobegao da brani Srbiju! A ONDA GA UPUCAO KOMŠIJA
Foto: Vladimir Šporčić, Privatna Arhiva

TEŠKA SUDBINA

ČEKAO 5 SATI DA UBIJE HEROJA SA KOŠARA ZBOG SVAĐE U SAOBRAĆAJU: Miodrag ranjen sa 18 godina, iz bolnice pobegao da brani Srbiju! A ONDA GA UPUCAO KOMŠIJA

Crna Hronika -

"Miodrag je sa 18 godina otišao na ratište, tamo je upao u minsko polje. I sa otvorenom ranom nastavio je da se bori na Kosovu i sve je to preživeo, došao je kući, stvorio porodicu, a ubio ga je čovek čiji je prag branio."

Ovako o Miodragu Milovanoviću (39) iz Kaluđerice, koji je u nedelju oko 15 sati ubijen iz pištolja zbog nesporazuma u saobraćaju, priča njegov brat od strica Dragan Milovanović. Zbog ovog zločina uhapšen je Miodragov komšija Marko Đokić (29), koji je, kako smo nezvanično saznali, priznao zločin.

Miodrag je sahranjen juče na Mokroluškom groblju. Kovčeg do grobnog mesta nosili su njegovi prijatelji i saborci, heroji sa Košara.

Stotinak ljudi, članovi porodice i prijatelji, ispratili su Miodraga na večni počinak, a njegovi sinovi (10 i 12 godina) nisu prisustvovali sahrani nakon opela.

foto: Kurir/Jelena Ivić

- Sa 18 godina u ratu je obezbeđivao komandira bataljona, što je jedan od najtežih zadataka. Sećam se, bili su na nekom zadatku u osmatranju i upali su u minsko polje. Neki Rus ga je spasao tada, podigao je ranjenog Miodraga i nosio ga tri-četiri kilometra. Miodrag ni tako ranjen nije hteo da miruje, nakon samo dva dana u bolnici vratio se na Kosovo da se bori. Ni rana mu još nije bila zarasla i to je ono po čemu ga svi pamtimo - priča Dragan Milovanović.

Miodrag je ubijen u dvorištu svoje kuće u Kaluđerici, u nedelju, oko 15 sati. Kako priča njegov brat, ubistvu je prethodila svađa između Miodraga i Marka Đokića zbog nesporazuma u saobraćaju oko 10 sati ujutru. Miodrag je u kolima bio sa ženom i decom, nastavio je put posle svađe oko toga ko je kome preprečio put, međutim ubica nije hteo na tome da se završi.

foto: Privatna Arhiva

- On je njega jurio pet sati. Kružio je i čekao ga ispred kuće dok ga nije ubio. Ispred kuće nije bilo konflikta, Miodrag se nije nadao da će ubica nositi pištolj i ispaliti u njega tri hica - priča Dragan.

Dodaje da je Miodrag bio mnogo dobar čovek.

- Čak i u slučaju da je Miodrag tog čoveka opsovao ili udario, znam da bi posle dva minuta zaplakao, izvukao bi ga iz kola i pozvao bi ga na kafu i pivo da sve lepo reše. Miodrag je odlikovani heroj, sa invalidskom penzijom, vukao je gelere u sebi 20 godina, bolelo ga je kod svake promene vremena. Miodrag je sa 18 godina branio državu i prag tog čoveka koji ga je sad ubio, a koji je tad imao 10 godina - dodaje Dragan.

Dragan priča da su samo nekoliko minuta pre ubistva sa Miodragom u kolima bili i njegova žena i sinovi i da je izbegnuta veća tragedija.

- Mogao je da mu ubije dete, da uradi goru stvar koja bi zakopala i nas i njegovu porodicu. Ovako, mi smo pravi pred Bogom, a on neka ispašta za svoje - dodaje Dragan.

(Kurir.rs/Blic-M.Brkić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SRBIJA PROSLAVILA DAN DRŽAVNOSTI U ORAŠCU! Evo šta je predsednik Vučić rekao o srpskom nestajanju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track