SLOBA GA ODLIKOVAO, KOMŠIJA GA MUČKI UBIO: Heroj iz pakla Košara sa gelerima u telu pobegao iz bolnice i vratio se na branik otadžbine!
Foto: Privatna arhiva

Zla sudbina veterana Miodraga Milovanovića

SLOBA GA ODLIKOVAO, KOMŠIJA GA MUČKI UBIO: Heroj iz pakla Košara sa gelerima u telu pobegao iz bolnice i vratio se na branik otadžbine!

Crna Hronika -

- Jedna takva ljudska veličina i heroj ne zaslužuje da Srbija zaboravi šta su on i njegovi saborci uradili za odbranu naše zemlje. Posle NATO agresije lično ga je odlikovao tadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević - priča rodbina Miodraga Milovanovića (39), heroja s Košara koga je prošle nedelje posle svađe u saobraćaju ubio komšija Marko Đ. (29).

- Miodrag je bio na Kosovu 1999. godine, kad je bio na odsluženju vojnog roka. Iako ranjen i s gelerima u telu, dva dana nakon otpusta iz bolnice samoinicijativno je ponovo otišao u borbu. Stavljao je glavu gde niko nije smeo nogu, i to s nepunih 19 godina. Heroja je kukavički ubio taj mladić i sve nas zavio u crno - pričaju rođaci čoveka koji je ostavio iza sebe suprugu i dva maloletna sina.

foto: Privatna arhiva

Miodrag Milovanović odlikovan je 16. juna 1999, dve nedelje po završetku NATO agresije.

- Dobio je od predsednika države Medalju za zasluge u oblastima odbrane i bezbednosti za izuzetno zalaganje u obavljanju dužnosti i izvršavanju zadataka u odbrani otadžbine. Bio je ponosan na ovo odlikovanje - kažu njegovi rođaci i dodaju:

- Tragedija koja nas je zadesila je velika. Deset dana pre pogibije smo sahranili njegovog rođenog strica, koji je živeo u kući pored. Za njegovog oca, koji je izgubio brata i jedinog sina, nema utehe.

foto: Privatna arhiva

Kurir / J. I.

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track