TUGA DO NEBA: Tromesečnu bebicu Mašu iz Knjaževca sahranili baba i deda
Foto: Profimedia

Nezvanično, novorođenče umrlo od gladi

TUGA DO NEBA: Tromesečnu bebicu Mašu iz Knjaževca sahranili baba i deda

Crna Hronika -

Brata Vuka (2) i sestru Saru (3) doktori i dalje leče od promrzlina i ujeda insekata

NIŠ/KNJAŽEVAC - Tromesečna bebica Maša Đ. iz Knjaževca, prema nezvaničnim nalazima obdukcije obavljene u Institutu za sudsku medicinu u Nišu, preminula je od gladi.

Beba je bila evidentno neuhranjena, a uslovi u kojima je živelo ovo nejako biće samo su ubrzali fatalni ishod. Osnovno tužilaštvo je roditeljima Darku Đ. (33) i Milici J. (28) odredio pritvor, pa su bebu sahranili deda i baba po ocu o trošku države, pišu Novosti.

Roditelji su Mašu, početkom nedelje, doveli kod doktora u knjaževačkom Domu zdravlja, jer "nije htela da jede". Lekari su odmah ustanovili da je dete preminulo. Obavešteni su policija i Centar za socijalni rad, pa je dvoje starije dece ovih nevenčanih supružnika Vuk (2) i Sara (3) zbrinuto na Dečjoj klinici u Nišu gde im se saniraju promrzline i ujedi insekata, ali nisu životno ugroženi.

- Deda i baba po ocu su prihvatili da sahrane bebu, ali je troškove snosio Centar za socijalni rad - saznajemo od nadležnih.

Pored istrage, koja treba da utvrdi nemar roditelja, država je pokrenula i proceduru da se ustanovi ima li odgovornosti i propusta nadležnih službi. Kako se saznaje, patronažne sestre su imale "problema u kontaktu sa porodicom", pa su od svojih nadležnih tražile da ih oslobode obaveze odlaska u tu porodicu.

- Imajući u vidu da je predmet u nadležnosti tužilaštva, Zdravstveni centar se neće izjašnjavati o navedenom bez odobrenja nadležnih organa - stoji u saopštenju koje je potpisao v. d. direktora Zdravstvenog centra dr Ivica Rakić.

"Nisu primetili da su zapušteni"

Roditelji uhapšenog Darka Đ. žive u Knjaževcu, ali je čudno da nisu primetili da su im unučići toliko zapušteni i životno ugroženi. Navodno su poslednji put bili u kući, koja više podseća na deponiju, septembra prošle godine, kada su im pomagali da spreme zimnicu.

- Imali su veliku tragediju. Istog dana, 8. novembra prošle godine, kada se rodila mala Maša preminulo im je unuče od ćerke i bili su okupirani tom tragedijom - saznaje list od rodbine.

(Kurir.rs/Večernje novosti/D. Alihodžić/Foto: Profimedia/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) "MOŽETE SAMO DA SANJATE DA SRBIJA PRIZNA KOSOVO!"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track