UNIŠTILI DOKAZE POSLE UBISTVA: Marjanovići spalili obuću koju su nosili na mestu zločina
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

UBISTVO PEVAČICE

UNIŠTILI DOKAZE POSLE UBISTVA: Marjanovići spalili obuću koju su nosili na mestu zločina

Crna Hronika -

Trag cipele ili patike koji je nađen na mestu gde je otkriveno telo ubijene pevačice najverovatnije pripadao nekom od članova porodice optuženog Zorana Marjanovića, ali su oni uništili taj par

Otisak muške obuće koji je nađen na mestu gde je otkriveno telo Jelene Marjanović do danas nije identifikovan, a istražitelji su ubeđeni da ga je za sobom ostavio neko od saučesnika optuženog Zorana Marjanovića.

Kako saznajemo, upravo je ovaj pronađeni otisak bio trag koji je policiji ukazivao da je Marjanović imao pomagače, kao i da su to najverovatnije bili muški članovi njegove porodice - otac Vladimir ili brat Miloš. Sporni otisak istražitelji su primetili nedaleko od mesta gde je pronađen pevačicin leš, zbog čega su odmah posumnjali da je na toj obući morao da ostane trag blata, ali i krvi žrtve.

Zoran uhapšen, otac i brat na slobodi...Marjanovići na nasipu gde je ubijena Jelena
Zoran uhapšen, otac i brat na slobodi...Marjanovići na nasipu gde je ubijena Jelenafoto: Stefan Jokić, Privatna Arhiva

Sumnja od prvog dana

Zbog toga je policija, odmah nakon pronalaska tela pevačice, tokom pretresa kuće Marjanovića, pregledala svu mušku obuću, ali nijedan par nije odgovarao tragu pronađenom na nasipu.

- Od tog momenta je već nastala sumnja da je neko od Zoranovih najbližih bio pomagač u zločinu. Forenzičari su na osnovu dužine, odnosno broja, utvrdili da otisak pripada muškarcu, a na osnovu šare su suzili izbor tipa obuće koji je mogao da ostavi takav trag. Međutim, takav par obuće nije pronađen u kući u Borči. Svi koji rade na slučaju ubeđeni su da su te cipele uništene već iste večeri nakon što je Jelena ubijena i da su najverovatnije spaljene, ili možda negde bačene, mada je to manje verovatno - objašnjava za Kurir izvor iz istrage.

Krv na lišću i travi

On podseća da je sa obe strane kanala, u kome je pronađeno telo pevačice, na lišću i travi bilo tragova prskanja krvi, što je veštake i forenzičare navelo na zaključak da je to mesto zločina, za razliku od teorija po kojima je Jelena ubijena na drugom mestu, a onda telo doneto u kanal.

- Upravo to mesto je označeno kao mesto zločina, pa se veruje da je i obuća morala biti isprskana krvlju. Međutim, nažalost, uništenjem te obuće taj dokaz je bespovratno izgubljen - kaže naš izvor.

foto: Maja Mojsovski Rašević

Advokat Nebojša Milosavljević

MORAJU DA KAŽU SVE ŠTO ZNAJU

Poznati beogradski advokat Nebojša Milosavljević kaže za Kurir da su optužbe protiv Zorana Marjanovića ozbiljne i da će porodica morati da svedoči.

- Ako je Zoran to uradio, što ja ne tvrdim, može se očekivati da se ponovi iskaz koji je dao pred tužilaštvom i da se pravi lud i dalje. Mislim da Marjanovići znaju mnogo više detalja od onih koje su do sada dali u policiji. S druge strane, očekujem da njegova porodica neće više koristiti pravo da ne svedočo, već da će i oni dati iskaz na sudu. Tako ćemo doći do motiva i saznati zašto je pevačica ubijena - objasnio je Milosavljević.

foto: Kurir

Nemanjići

DANAS POKLON U KURIRU: Drugi deo poklon serijala o Nemanjićima

U ovom delu saznaćete sve o životu Stefana Vladislava, Stefana Dragutina i Milutina, otkrićete zašto se Uroš I smatra jednim od najvažnijih srpskih vladara srednjeg veka i mnoge druge zanimljivosti koje se vezuju za dinastiju Nemanjića

foto: Kurir

Danas vas u Kuriru čeka drugi dodatak o jednoj od najznačajnijih srpskih dinastija, Nemanjićima.

U ovom delu saznaćete sve o životu Stefana Vladislava, Stefana Dragutina i Milutina, otkrićete zašto se Uroš I smatra jednim od najvažnijih srpskih vladara srednjeg veka i mnoge druge zanimljivosti koje se vezuju za dinastiju Nemanjića.

foto: Kurir

Sutra vas čeka poslednji, treći dodatak kojim završavamo serijal o jednoj od najznačajnijih srpskih dinastija.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: SRBIJI PRETI MASOVNO TROVANJE CIJANIDOM, UPOZORAVAJU STRUČNJACI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track