SRCE DA PREPUKNE! MALI UROŠ  (9) SE OBESIO ZBOG TUGE ZA OCEM: Popeo se na sto u šupi, vezao kanap za gredu i stavio ga sebi oko vrata!
Foto: Vladimir Šporčić

Nezapamćena tragedija kod Obrenovca

SRCE DA PREPUKNE! MALI UROŠ (9) SE OBESIO ZBOG TUGE ZA OCEM: Popeo se na sto u šupi, vezao kanap za gredu i stavio ga sebi oko vrata!

Crna Hronika -

Devetogodišnji Uroš Dragojlović ubio se u subotu po podne u šupi porodične kuće u selu Skela. Dečak nije mogao da prežali smrt oca, koji je poginuo u udesu pre tri i po godine

Često je tugovao za ocem, ali je u subotu bio dobro raspoložen. Igrao se, pio sokić i jeo kolače. Po podne je rekao da ide da se igra i da će u komšiluk kod rođaka da ode da gleda crtaće. Ništa, ali baš ništa nije ukazivalo na zlo koje će nas snaći.

Baka Sabina sa Uroševom slikom
Baka Sabina sa Uroševom slikomfoto: Vladimir Šporčić

Ovako za Kurir započinje ispovest Sabina Dragojlović, baka devetogodišnjeg Uroša, koji se u subotu po podne obesio u šupi u dvorištu porodične kuće u selu Skela kod Obrenovca.

Našao ga zet

- Bilo je 22 sata kada sam shvatila da Uroša nema. Rekla sam suprugu da ga potraži jer je već bilo kasno. Nigde ga nije bilo! U prvom trenutku sam pomislila da ga je neko kidnapovao. Svašta mi je prošlo kroz glavu - da će ga neko ubiti ili da su ga odvezli negde i bacili... Krenuli smo u policiju da prijavimo nestanak kada nas je zet zvao da se vratimo - priča uplakana žena.

foto: Vladimir Šporčić

Njen suprug Milić Dragojlović kaže da je Uroša našao njihov zet.

- Popeo se na sto, vezao kanap za gredu i stavio ga sebi oko vrata. Ko bi pomislio da će mu tako nešto ikada pasti na pamet - priča jecajući od bola nesrećni deda dok stoji pored stola na koji se mališan popeo.

Deda pokazuje gredu o koju se mališan obesio
Deda pokazuje gredu o koju se mališan obesiofoto: Vladimir Šporčić

Baka Sabina objašnjava da je Uroš bio dobar učenik, da u školi nikada nije imao problema, ali da je patio zbog oca i da je s vremena na vreme pričao o tome.

- Znao je da dođe do mene, legne mi u krilo i priča kako mu tata nedostaje. Urošev tata, moj sin Miroslav, nastradao je u saobraćajnoj nesreći pre tri i po godine. Uroš ga nikad nije prežalio. Skoro mi je rekao: „Hajde, baba, da poteramo kolica na groblje, da otkopamo tatu da ga zagrlim i izljubim, pa ćemo ponovo da ga zatrpamo. Mnogo mi nedostaje.“ Onda je počeo da plače - jedva priča očajna žena dok se guši u suzama.

Urošev otac Miroslav Dragojlović
Urošev otac Miroslav Dragojlovićfoto: Privatna Arhiva

Imao tri sestre

Uroš je imao tri sestre. Bliznakinju, jednu stariju godinu dana od njega i treću, koja ima sedam godina.

- Uroševa majka se preudala pre dve godine i otišla u Bosnu. Drugu godinu zaredom sve tri devojčice je za raspust vodila kod nje u Kalesiju, ali ne i Uroša. Uroš je molio da i njega povede i da mu izvadi pasoš, ali ona to nije stigla. Pre nekoliko dana odvela je devojčice i danas je trebalo da ih vrati. Uroš je bio tužan jer nije mogao da ide s njima - priča nesrećna baka.

ANALIZA Stručnjaci o mogućim razlozima samoubistva kod dece i mladih

STRES I OTUĐENOST MOGU BITI OKIDAČ

Ideja o suicidu, nažalost, rasprostranjena je i među mladima, a okidači mogu biti različiti. Na takvu odluku često može uticati i razor porodice, nasilje u porodici i razni problemi.

- Iako pri pomenu suicida obično ne razmišljamo o deci kao nekome ko bi suicidu pribegao, bitno je imati u vidu da je i to moguće. Kao i kod većine fenomena, i ovde uzrok možemo tražiti u brojnim faktorima, te je samim tim teško precizno ga odrediti. Ipak, literatura na ovu temu govori o prisutnosti događaja poput duge izloženosti konfliktima, proživljavanja stresnog događaja, socijalnih problema, osećaja izolovanosti i otuđenosti i slično - kaže za Kurir Katarina Radić iz Centra za prevenciju samoubistava Srce.

M. B.

Otac poginuo u sudaru

NASTRADAO NA MOTORU SA PRIJATELJEM

Dečakov otac Miroslav Dragojlović (24) nastradao je 9. juna 2014. zajedno sa Zoranom Nikolićem (34) iz Ušća, kada su se motociklom „kavasaki“ sudarili s automobilom. Dvotočkašem je upravljao Dragojlović. Prema jednoj verziji, nesreća se dogodila kada se vozač automobila isparkiravao iz dvorišta i tada je motor naleteo na njega, a prema drugoj, automobil je stajao nasred puta.

Jelena Rafailović - Foto: Vladimir Šporčić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) (UZNEMIRUJUĆI VIDEO) SRCE MALO PREPUKLO MU OD TUGE ZA TATOM: Deda neutešan... Mališan (9) koji se obesio nije mogao da izdrži bol zbog gubitka oca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track