Milo Đurašković: Nisam oštetio FAM
Foto: Dado Djilas

SUD Zloupotreba putarskih preduzeća

Milo Đurašković: Nisam oštetio FAM

Crna Hronika -

Ostajem pri svim izjavama odranije, nisam učinio krivično delo, nismo imali dogovor niti sam dao nalog bilo kome da učiti bilo šta na štetu FAM, rekao je Đurašković

Milo Đurašković, vlasnik „Nibens grupe“ i većinski vlasnik Akcionarskog društva Fabrika maziva „Fam“ iz Kruševca, koji je optužen da je sa saradnicima zloupotrebio položaj i oštetio kruševačko preduzeće za više od 200 miliona dinara, negirao je juče u Specijalnom sudu u Beogradu navode optužnice.

- Ostajem pri svim izjavama odranije, nisam učinio krivično delo, nismo imali dogovor niti sam dao nalog bilo kome da učiti bilo šta na štetu FAM - rekao je Đurašković u ponovljenom suđenju i negirao i odbacio i drugi deo optužnice, koji se odnosi na zloupotrebe u „Nibens grupi“.

- Vezano za drugi deo optužnice, želim da ponovim da nikad nisam ispunjavao poreske prijave, bio sam zaposlen u „Nibens grupi“, a porez je vodila agencija čiji je zaključak bio da u konkretnim poslovima nije bilo poreske obaveze - rekao je Đurašković.

Optužbe su juče negirali i Dejan Jevtić, Risto Ristić, kao i Boro Jelić. Na optuženičkoj klupi, podsetimo, nalaze se i vlasnik „Delta holdinga“ Miroslav Mišković, kao i njegov sin Marko, koji su u dosadašnjem toku postupka negirali navode optužnice, a detaljnu odbranu trebalo bi da iznesu danas.

Kurir - J. S.Foto: Dado Djilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track