(VIDEO) SRBI PALI U AKCIJI ŠPANSKE POLICIJE: Bivši vojni piloti iz Srbije vozili helikoptere s drogom
Foto: Printscreen/Youtube

stručnjaci za noćno letenje na niskim visinama i bez osvetljenja

(VIDEO) SRBI PALI U AKCIJI ŠPANSKE POLICIJE: Bivši vojni piloti iz Srbije vozili helikoptere s drogom

Crna Hronika -

BEOGRAD/MADRID - Španska policija uhapsila je 18 ljudi, uključujući dva bivša srpska vojna pilota, nakon što je razbila međunarodni lanac trgovine drogom.

1 / 11 Foto: Euroweekly news printscreen

Uhapšeni piloti, za koje se navodi da su Srbi, su stručnjaci za noćno letenje na niskim visinama i bez osvetljenja kako bi izbegli da budu primećeni, piše Eurovikli njuz.

Španska civilna garda presrela je dva helikoptera i uhapila 18 ljudi u operaciji Andaluzija-Seranija. Operacija je započela 2017. godine kada je otkriven sakriveni helikopter u planinama Seranija de Ronda u Andaluziji.

foto: Euroweekly news printscreen

Drugi helikopter pronađen je 9. decembra u Kabezaz de San Huan kada je izvršio "narko-let" od Sevilje do Maroka. Nakon otkrića drugog helikoptera, izvršena su četiri pretresa u provincijama Malage i Sevilje.

foto: Printscreen

Kako se navodi, međunarodna narko-organizacija imala je logistički tim koji je bio zadužen za održavanje helikoptera i goriva, kao i mehaničare koji su ih kontrolisali.

foto: Printscreen

Moćni i lagani avioni, proizvedeni u Nemačkoj, poseduju kapacitet za nekoliko putnika, ali su ih trgovci drogom prilagodili da transportuju i do 900 kilograma droge.

Zaplenjena su tri vozila, brojni mobilni telefoni, instrumenti za letenje, mašine za brojanje kovanica, nakit, satovi visoke vrednosti i 18.000 evra zajedno sa brojnom dokumentacijom.

foto: Printscreen/Youtube

Svi pritvoreni treba da se pojave pred sudom, a imena srpskih pilota za sada nisu objavljena.

Godine 2015. u planinama andaluzije srušio se jedan krijumčarski helikopter koji je leteo bez osvetljenja kako bi izbegao Špansku civilnu gardu.

foto: Printscreen/Youtube

Pilot je poginuo, a kasnije je albansko Ministarstvo odbrane potvrdilo da se radi o njihovom oficiru koji je tražio otpust od 12. do 31. januara ali ne i dozvolu za putovanje u inostranstvo.

(Kurir.rs/Euroweekly news/Foto: Youtube printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SPEKTAKULARNA AKCIJA SPECIJALACA: Pogledajte kako je onesposobljen i uhapšen Vladimir Šaranović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track