PODNET OPTUŽNI PREDLOG TUŽILAŠTVA IZ LOZNICE: Za Radenkovu smrt traže po pet godina zatvora za lekare
Foto: Privatna Arhiva

OTKRIVAMO

PODNET OPTUŽNI PREDLOG TUŽILAŠTVA IZ LOZNICE: Za Radenkovu smrt traže po pet godina zatvora za lekare

Crna Hronika -

Trojica doktora terete se da su primenili nepodoban način lečenja i tako prouzrokovali pogoršanje stanja deteta, usled čega je nastupila njegova smrt

Osnovno javno tužilaštvo u Loznici podnelo je optužni predlog protiv jednog lekara iz Opšte bolnice Loznica i dvojice lekara sa Instituta za majku i dete u Beogradu u slučaju smrti osmogodišnjeg Radenka Nikodinovića, koji je preminuo u oktobru 2016. godine, saznaje Kurir.

Zoran Nestorović, vršilac funkcije javnog tužioca, potvrdio je za naš list da je podnet optužni predlog.

Predložena kazna

- Osnovno javno tužilaštvo podnelo je optužni predlog protiv lekara Opšte bolnice u Loznici B. D. i lekara Đ. Ž. i G. B. sa Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić“ na Novom Beogradu. Njima je stavljeno na teret da su izvršili po jedno krivično delo, teška dela protiv zdravlja ljudi - kaže Nestorović i dodaje:

- Oni se sumnjiče da su u periodu od 2. do 8. oktobra 2016. u Loznici i Beogradu, u uračunljivom stanju, pružili lekarsku pomoć povređenom maloletnom, sada pokojnom Radenku Nikodinoviću iz Kozjaka, i da su iz nehata primenili očigledno nepodoban način lečenja i time prouzrokovali pogoršanje zdravstvenog stanja deteta, usled čega je 8. oktobra 2016, u 9.45, nastupila njegova smrt u Institutu za majku i dete. Tužilaštvo je predložilo da se optuženima izrekne kazna zatvora u trajanju od najmanje pet godina.

Polomio ruku, pa umro

Podsetimo, Radenko je 2. oktobra 2016. polomio ruku i prvo je primljen u Opštu bolnicu u Loznici, gde posle ukazane medicinske pomoći nije zadržan. Dečak je zbog pogoršanog stanja upućen u Beograd, gde je preminuo posle šest dana.

Radenkov otac

DETE MI NIŠTA NE MOŽE VRATITI

Radenkov otac Milan kaže za Kurir da ga je advokat obavestio o optužnici.

- Ne mogu sad ništa da komentarišem. Očekujem da suđenje počne što pre. Znam samo da mi dete niko i ništa ne može vratiti - rekao je Milan.

Kurir / T. I.

Foto: Privatna arhiva, Stefan Jokić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track