DA SRCE PREPUKNE! DEČAK (7) SANKAMA PODLETEO POD KOLA: Krili su sanke od njega jer su se bojali da se ne povredi, on ih pronašao i poginuo!
Foto: M.M.

Igra na snegu završila se tragično

DA SRCE PREPUKNE! DEČAK (7) SANKAMA PODLETEO POD KOLA: Krili su sanke od njega jer su se bojali da se ne povredi, on ih pronašao i poginuo!

Crna Hronika -

Strašno: Sankajući se ispred kuće, mali Jovan Savić (7) uleteo pod točkove „ford mondea“ kojim je upravljao Ivica Đ. (39). Jovanova drugarica se spasla jer je pala sa svojih sanki

Sedmogodišnji Jovan Savić poginuo je juče u niškom naselju Nikola Tesla, kada je tokom sankanja podleteo pod „ford mondeo“ kojim je upravljao Ivica Đ. (39) iz sela Lalinac.

Jovan Savić
Jovan Savićfoto: M.M.

Nezapamćena nesreća dogodila se u 12.35, kada je dečak spuštajući se niz sokak u kom je živeo izleteo na Radikinski put i udario u automobil koji se kretao iz pravca Niša. Pukom srećom izbegnuta je još veća tragedija jer je Jovanova drugarica pala sa svojih sanki pre nego što su i one udarile u auto.

Komšija Mišel Stanković
Komšija Mišel Stankovićfoto: M.M.

Verovao da je živ

Mišel Stanković, koji je među prvima došao na mesto nesreće, jedva je uspeo da prozbori nekoliko reči o tragediji. - Od komšinice sam čuo da je Jovan povređen, pa sam verovao da je živ. Kad sam izašao, video sam svašta... Video sam ono što nije trebalo da vidim, i ja imam decu... Ležao je na ulici, nepomičan... Ne mogu da pričam, ne mogu... - kazao je potreseni čovek, nakon čega se rasplakao.

Nebojša Grozdanović, ujak stradalog mališana
Nebojša Grozdanović, ujak stradalog mališanafoto: M.M.

U kuću porodice Savić odmah su počeli da pristižu rođaci i prijatelji da bi se njegovim roditeljima Mileni i Daliboru našli u najtežim trenucima. Među njima je bio i Nebojša Grozdanović, ujak stradalog mališana.

- Jovan je tek pošao u prvi razred. I danas je bio u školi, pa je jedva čekao da dođe kući da se sanka. Kući ga je uvek dovodio deda, jer se brinuo da mu se nešto ne desi na putu od škole, pa je tako bilo i danas. Kako sam od njega čuo, sanke su bile sakrivene jer su se bojali da se ne povredi jureći niz strmu ulicu.

Međutim, on ih je pronašao i sa jednom devojčicom otišao na sneg. Ne znamo tačno šta se desilo, izbezumljeni smo... Prvo što sam čuo je da je povređen, nadao sam se da mu je Bog dao šansu, ali nije bilo tako. Nije imao sreće, toj devojčici su sanke skroz polomljene, ali ona je pala i spasla se, a njegove sanke su cele, a on je poginuo - priča ožalošćeni ujak.

Telo na obdukciji

Telo mališana poslato je na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije. Po okončanju svih istražnih radnji, biće doneta odluka o eventualnom podnošenju krivične prijave protiv vozača automobila.

Sanke na kojima se Jovan spustio
Sanke na kojima se Jovan spustiofoto: M.M.

Kola na tehničkom pregledu VOZAČ NIJE BIO PIJAN

Vozača „forda“ policija je odmah privela, a o daljem postupanju prema njemu odlučiće Osnovno javno tužilaštvo. Kako je saopšteno iz ove institucije, preliminarnim alko-testom nije ustanovljeno pijanstvo, a naložen je i vanredni tehnički pregled vozila koje je usmrtilo dečaka.

Meštani u šoku TRAŽIĆEMO DA SE POSTAVI SIGNALIZACIJA

Meštani ovog niškog naselja šokirani su nezapamćenom tragedijom. - I mi smo se tu sankali kad smo bili mali, naša deca se takođe tu igraju, nikada ranije niko nije stradao. Tražićemo od grada da se postavi saobraćajna signalizacija kako bi se sprečilo da ponovo neko pogine - rekla je jedna žiteljka Nikole Tesle.

Kurir / Dragana Kocić

Foto: M. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track