UŽAS! DOKTOR SA VMA UZIMAO NOVAC TEŠKO BOLESNIM PACIJENTIMA Primao mito kako bi im ranije zakazao preglede!
Foto: Shutterstock

korupcija

UŽAS! DOKTOR SA VMA UZIMAO NOVAC TEŠKO BOLESNIM PACIJENTIMA Primao mito kako bi im ranije zakazao preglede!

Crna Hronika -

Doktor specijalista radiologije B. R., koji je prekjuče uhapšen na VMA u Beogradu zbog sumnje da je zloupotrebio položaj i primao mito, danas će uz krivičnu prijavu biti sproveden na saslušanje u Više tužilaštvo u Beogradu.

Lekar je osumnjičen da je pacijentima uzimao mito kako bi im što pre zakazao preglede za koje postoje višemesečne liste čekanja.

"Sumnja se da je radiolog B. R. u dužem vremenskom periodu uzimao novac od pacijenata, koji zbog teškog zdravstvenog stanja nisu mogli da čekaju na pregled i po nekoliko meseci. Na ovaj način on je stekao protivpravnu imovinsku korist od oko milion i po dinara", kaže izvor iz istrage.

U zajedničkoj akciji hapšenja učestvovali su Vojnobezbednosna agencija i Vojna policija, a sve po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

U saopštenju ministarstva odbrane ističe se da je uhapšeni, koristeći svoj službeni položaj, izvršio krivično delo "Zloupotreba službenog položaja" iz člana 359 stav 3 Krivičnog zakonika.

Nakon višemesečnog prikupljanja podataka i dokaza na suzbijanju korupcije u Vojnomedicinskoj akademiji, prekjučerašnjom akcijom obuhvaćeno je više lica, a osumnjičenom B. R. je određeno zadržavanje.

Kurir.rs/Blic

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) ŠTA JE SVE RATKO MLADIĆ PISAO PUTINU?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track