UŽASNA TRAGEDIJA U ARILJU! DEČAKA ODNELA NABUJALA REKA: Trčao obalom i dozivao mrtvog brata!
Foto: Zoran Šaponjić

Strašna nesreća

UŽASNA TRAGEDIJA U ARILJU! DEČAKA ODNELA NABUJALA REKA: Trčao obalom i dozivao mrtvog brata!

Crna Hronika -

Boško Karišik utopio se juče oko podneva, kada je u blizini centra Arilja upao u Rzav. Dečak bio u šetnji sa godinu i po starijim bratom i ujakom Vladimirom

Petogodišnji dečačić Boško Karišik iz Arilja utopio se juče oko podneva u Rzavu, blizu centra Arilja, kada je upao u nabujalu, ledenu reku koja ga je začas progutala i odnela. Telo deteta pronašla je sat i po kasnije u mestu Grude, nekoliko kilometra nizvodno, spasilačka ekipa Sektora za vanredne situacije.

foto: Zoran Šaponjić

Prema onome što se juče moglo čuti na mestu nesreće, gde su se u neverici okupljale komšije, dečaćić se sa godinu i po starijim bratom i ujakom Vladimirom igrao na obali Rzava, na mestu gde su ljuljaške i klackalice, tek desetak metara od mesta gde se mirni tok reke pretvara u brzake.

I komšije ga tražile

- Niko sa sigurnošću ne zna šta se desilo. Ujak je posle nesreće ispričao da je dečačić prišao vodi, zagazio i da ga je reka neverovatnom brzinom povukla, da on nije stigao ništa da učini... Neki tvrde i da se dečačić okliznuo na blatu kraj obale i upao u vodu - pričale su juče komšije.

Georgina Vučićević, čija je kuća na oko 50 metara od reke, čula je, kaže, zapomaganje dečakovog ujaka Vladimira, koji je trčao obalom.

- Nesrećnik, trčao je pored zapenušane vode i zapomagao iz sve snage. Sav unezveren dotrčao je do našeg dvorišta. Potrčali smo i mi obalom, misleći da možemo da pomognemo, dete se, međutim, nije više videlo u vodi... Najstrašniji trenutak je bio kad je Boškov brat počeo sa obale da doziva mlađeg brata misleći da on može da izađe iz vode, da će se spasti. Posle je nesrećnik počeo da plače, ljudima da objašnjava kakvu je kapu imao Boško, sve misleći da može pomoći - kaže Georgina.

foto: Zoran Šaponjić

Odmah su alarmirani vatrogasci-spasioci, počela je grozničava potraga za detetom. Sat i po kasnije malo telo nađeno je nekoliko kilometra nizvodno. U stravičnoj sceni, koja je do srži potresla spasioce koji su se svega u životu nagledali, pokušana je reanimacija, na nesreću, bez uspeha...

- Viđala sam često malog Boška i njegovog brata, uvek su bili s ujakom koji ih je čuvao, vodio... Kako je samo lep dečačić bio, bistar, umiljat, kao lutka - kaže Georgina Vučićević.

Dečakov ujak Vladimir juče je bio van sebe. U dvorištu ispred trošne kuće išao je ukrug i za sebe govorio:

- Za sekund nestade... Za sekund nestade...

Teško žive

Komšije porodice malog Boška u naselju Vigošte kažu da je porodica vrlo teško preživljavala, da su se bukvalno borili za svaku koru hleba, da ih je život vodio od nemila do nedraga.

- Sirotinja pusta... Majka Snežana radila je i radi što stigne za koji dinar samo da bude za decu, eto, kakva im se tragedija dogodi - kažu komšije.

foto: Zoran Šaponjić

Majka nesvesna tragedije

ODOŠE U ŠETNJU, I ETO

Pred kućom, bolje reći udžericom pod betonskom pločom, u kojoj žive Boškova majka Snežana, ujak Vladimir, baba i deda, juče je bilo nekoliko komšija. Majka Snežana potpuno je nesvesna tragedije koja ju je snašla:

- Odoše u šetnju i eto šta se desi - ponavljala je.

Kurir / Zoran Šaponjić

Foto: Zoran Šaponjić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track