MAFIJAŠKI OBRAČUN NA DUŠANOVCU: Izrešetan u autu čim je izašao iz garaže! Ubice pucale iz džipa u pokretu
Foto: Dragana Udovičić

Još jedna pucnjava u Beogradu

MAFIJAŠKI OBRAČUN NA DUŠANOVCU: Izrešetan u autu čim je izašao iz garaže! Ubice pucale iz džipa u pokretu

Crna Hronika -

Sačekuša Blažo Đurović (39) ubijen ispred svoje kuće na Dušanovcu. Kamere su najverovatnije snimile egzekutore

Blažo Đurović (39) iz Beograda ubijen je juče po podne u klasičnoj mafijaškoj sačekuši u beogradskom naselju Dušanovac. Prema nalazima istrage, Đurović je bio u svom BMW kada je nepoznati ubica u njega sasuo rafal iz automatskog oružja.

Zločin se dogodio oko 17 sati u Ulici vojvode Skopljanca, u neposrednoj blizini Đurovićeve porodične kuće. Kako navode komšije, tek što je kolima izašao iz garaže, Đurovićevoj limuzini prišao je beli džip BMW X5 iz kog je ubica ispalio najmanje deset metaka. Đurović je na licu mesta podlegao povredama, a napadači su pobegli i za njima se traga.

- Čuo sam rafal od 10-15 metaka, ali sam pomislio da je neko slavlje, pa nisam obraćao pažnju. Međutim, ubrzo mi je snaja javila da ne može da se prođe ulicom od policije. Onda sam izašao napolje i video rotaciju i BMW u kom je bio mrtav muškarac. Telo je bilo na mestu vozača. Ubrzo sam saznao da je to Đurović, naš komšija - rekao je naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, na ulicu je odmah posle pucnjave istrčao Blažin brat Aleksandar, koji je prišao automobilu i razbio staklo očajnički pokušavajući da mu pomogne.

- Blažo je, međutim, već bio mrtav, a napadači su se udaljili belim terencem. Ubrzo su došle i Blažina majka i sestra Minja, koje su briznule u plač. Koliko se sećam, Blažo se pre šest-sedam godina doselio u našu ulicu. U velikoj kući je živeo sa bratom, suprugom i dvoje male dece, ćerkom od oko godinu i po i sinom od oko sedam godina - kazao je za Kurir Đurovićev komšija.

 Video-nadzor... Snimci prosleđeni policiji
Video-nadzor... Snimci prosleđeni policiji foto: Dragana Udovičić

Jake policijske snage juče su blokirale Ulicu vojvode Skopljanca tokom uviđaja, a posle nekoliko sati, iz izrešetanog BMW izvučeno je i Đurovićevo telo. Očekuje se da istrazi pomognu i snimci sa brojnih sigurnosnih kamera u ulici, a policija ispituje da li su one snimile likvidaciju.

Debeo dosije

Bavio se kriminalom

Prema saznanjima Kurira, Blažo Đurović u svom dosijeu ima više od deset krivičnih dela. Između ostalog, sumnjičen je za otmicu, iznude, razbojništva, krađe, posedovanje nelegalnog oružja.

- Svi smo znali čime se Blažo bavio, ali je prema nama uvek bio fin i kulturan, nikada nije bilo problema sa njim. Na njega su pucali i ranije, ne znam da li je ranjavan. Čuo sam da je sa kriminalom prestao pre godinu i po i da je odlučio da živi normalnim životom - kazao je za naš list jedan od komšija.

foto: Dragana Udovičić

Automatska puška pronađena u automobilu

Napadači spalili BMW?

Nedugo posle brutalne likvidacije, policija je češljajući šire lice mesta u Tekeriškoj ulici na Voždovcu, u blizini Kumodraškog groblja, pronašla zapaljeni terenac BMW X5 i u njemu automatsku pušku.

- Veruje se da je upravo to vozilo korišćeno tokom Đurovićevog ubistva i da su se napadači posle likvidacije dovezli u mračni i zavučeni nastavak ulice, gde su zapalili BMW kako bi uništili dokaze. Vozilo će biti najdetaljnije pregledano kako bi se eventualno utvrdio identitet ubice - rekao je izvor iz istrage.

(Kurir.rs/A. Bečić/Foto: Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track