TUGA! SAHRANJEN DEČAK (5) KOJI SE UTOPIO U RZAVU: Očajna majka jaukala: Ustani, Bole moj, idemo kući, sine!
Foto: Zoran Šaponjić

Ispraćen

TUGA! SAHRANJEN DEČAK (5) KOJI SE UTOPIO U RZAVU: Očajna majka jaukala: Ustani, Bole moj, idemo kući, sine!

Crna Hronika -

Petogodišnjeg Boška Karišika na večni put ispratili su jauci majke Vesne i suze stotinu Ariljaca na groblju Vrane

Petogodišnji Boško Karišik, koji se u subotu utopio u nabujalom Rzavu u blizini naselja Vigošta, gde je živeo, sahranjen je juče na groblju Vrane u Arilju. Na večni put malog Boška ispratili su jauci, teške suze njegove majke Vesne, suze stotinu Ariljaca koji su juče došli da se oproste od detenceta tek pristiglog na svet...

- Idemo, Boško, idemo, Bole moj, idemo, sine moj rođeni, našoj kući - kukala je nesrećna majka

Bio s bratom i ujakom

U subotu su mali Boško, njegov godinu dana stariji brat i ujak Vladimir bili na igralištu pored Rzava, da se deca izigraju na klackalici i ljuljašci. U jednom trenutku Boško je otišao do reke, da li se dete okliznulo i upalo u vodu, ili je dečačić iz radoznalosti zakoračio u plićak, niko ne zna, sekund kasnije nabujala reka ponela je dete niz brzake.

foto: Zoran Šaponjić

Sat kasnije vatrogasci su telo pronašli kilometar i po nizvodno.

- Nije ovo istina, ovo je prevara, ustani, Bole, idemo mi našoj kući - parali su juče nebo nad grobljem jauci nesrećne majke Vesne, dok su okolo plakali ljudi gledajući mali beli sanduk i ispred njega krst sa natpisom „Boško Karišik, 2013-2018“.

- Sad nam je najteže da malom Viktoru objasnimo gde je Boško, zašto mu nema brata, kuda je otišao - kršio je ruke kraj sanduka dečakov otac Aleksandar.

- Voleo je naš Boško svoje drugare, voleo je igračke, voleo da se igra na ljuljašci, a najviše je voleo da se uveče mazi sa svojom majkom... I bio je radoznao, voleo da sve vidi, upozna, ta ga je radoznalost juče i odnela - oprostili su juče od malog Boška njegovi rođaci.

Boškov deda iz Republike Srpske opraštao se juče od unuka uz teške, staračke suze...

- Ja sam ti, Bole, dao ime, bio ponosan na unuka... Za Božić si bio kod mene, kako smo samo zajedno pevali „Oj, moja ružo rumena“ - čule su se reči starine juče na groblju.

Bolni krici

Mali beli sanduk do večne kuće preneli su rođaci. Iza sanduka najbliži, majka Vesna, baka Snežana, tetke...

I nečiji bolni krik:

- Joj, Boško, trebalo je za Đurđevdan da te krstimo... Joj, Boško...

Jedva preživljavaju

APEL ZA POMOĆ

U teškoj tuzi koja je snašla porodicu, rođaci njegove majke Vesne, prijatelji porodice, zamolili su juče novinare da prenesu apel za pomoć porodici preminulog Boška.

- Vesna ih izdržava radeći kao šnajderka u jednoj firmi, teška je to borba za opstanak... Nemaju ni pristojne kuće, to je tek straćara, jedva na jedvite jade sastavljaju kraj sa krajem. Zamolite dobre ljude, ako neko može da se javi, da pomogne, da bar mali Viktor ima koliko toliko pristojno detinjstvo - zamolili su nas prijatelji porodice. Ko je u mogućnosti, porodici Karišik može pomoći uplatom na žiro račun

160-5300101984682-16 Banka Inteza Račun je na ime Vesna Karišik.

Zoran Šaponjić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja