ZASTRAŠUJUĆE! PROFIL UBICE IZ RUZVELTOVE: Imao je sve desetke, ali je bio mračan i ni sa kim se nije družio!
Foto: Fotomontaža, Privatna Arhiva

Krvavi pir

ZASTRAŠUJUĆE! PROFIL UBICE IZ RUZVELTOVE: Imao je sve desetke, ali je bio mračan i ni sa kim se nije družio!

Crna Hronika -

Nebojša Stojilković (31), programer koji je u ponedeljak upao u softversku firmu i jednog kolegu ubio, a drugog teško ranio, umro juče u Urgentnom centru

Programer Nebojša Stojilković (31), koji je u ponedeljak upao u firmu „Privredni savetnik za informacione tehnologije“ u Ruzveltovoj ulici i ubio šefa Branka Kanjevca (31) i teško ranio drugog kolegu, nakon čega je pokušao da se ubije u svom stanu, podlegao je juče povredama na odeljenju Šok A Urgentnog centra u Beogradu.

foto: Zorana Jevtić

Kako se pretpostavlja, motiv stravičnog zločina je navodno otkaz koji je Stojilković dobio prošlog četvrtka, a do kog je došlo kada je odlučeno da projekat na kom je Stojilković radio bude ukinut. On je, po svemu sudeći, za to okrivio Kanjevca i druge kolege, zbog čega je odlučio da im se krvavo osveti.

foto: Dragana Udovičić

Dan nakon jezivog masakra firma u Ruzveltovoj bila je zaključana. Ruže i zapaljene sveće ispred ulaza svedoče o strahoti koja se dogodila.

foto: Privatna arhiva

Branko i Radoman Kanjevac

OTAC ŽRTVE POZNATI NOVINAR I PESNIK

Ubijeni Branko Kanjevac sin je Radomana Kanjevca, pesnika i novinara. On je trenutno glavni urednik Radio Beograda 2, a nekad je radio na radio Indeksu i OK radiju, kao i na radio Beogradu. Kanjevac je, inače, pisao stihove za grupu Galija, a napisao je i nekoliko knjiga.

foto: Beta

Firma zaključana

- Sumnjao sam da je reč o njemu, ali nisam bio siguran - rekao je juče jedan od zaposlenih u komšiluku kada je video Stojilkovićevu fotografiju u medijima.

- Bio je čudan. Uglavnom namršten i obučen u tamnu garderobu. Svi su iz te firme izlazili da jedu zajedno, šalili se i smejali, dok je on uvek sedeo sam po strani. Ne sećam se da sam ga ikada video nasmejanog - kaže čovek koji je često viđao Stojilkovića i njegove kolege.

foto: Privatna Arhiva

Slično o njemu govore i stanari zgrade u kojoj je živeo.

- Nisam ga lično poznavao, ali je delovao čudno. Verovao sam da ima nekih teških psihičkih problema, tako mi je izgledao. Nisam nikad video da mu je neko dolazio u stan, videlo se da je samotnjak - rekao je ovaj stanar. Inače, u zgradi su i dalje vidljivi tragovi eksplozije koju je Stojilković izazvao u svom stanu. Vrata na drugom spratu crna su od dima, koji je u crno obojio i spratove iznad, a krv je vidljiva po zidovima i stepeništu.

Detalji samoubistva

PUCAO SEBI U GLAVU?

Prema nepotvrđenim saznanjima, Nebojša Stojilković preminuo je ne zbog povreda dobijenih u eksploziji, već od rane od metka. Naime, Stojilković je u svom stanu navodno pucao sebi u glavu, a nejasno je da li je do eksplozije plina došlo zbog varnice od ispaljenog metka ili je prethodno on benzinom polio nameštaj i zapalio ga, a vatra je izazvala eksploziju plinske boce.

Deda i baba ne znaju

Stojilković je rodom iz Vranja. Njegovi roditelji Novica i Fidanka godinama rade u Sloveniji, a u vranjskom naselju Rudina, na kraju Kajmakčalanske ulice, u istom dvorištu, u dve kuće žive Nebojšina baba po ocu i roditelji Nebojšine majke Fidanke. Oni još ne znaju šta im je unuk uradio.

- Svi su srčani bolesnici. Zato im niko još nije rekao. I da su čuli na televiziji šta se desilo, teško da bi poverovali da je to uradio njihov unuk. Dugo nisam videla Nebojšu, možda deset godina unazad. On i sestra su studirali u Beogradu. Nebojša je završio ETF, težak fakultet, a imao je sve desetke. Njegovi roditelji su pričali da je ispite polagao kao od šale i da je sve noću učio. Sestra Jelena je proputovala svet kao najbolji đak i sad radi na fakultetu u Beogradu - pričaju komšije.

Kako kažu, Nebojša je bio miran i povučen kao dete.

- Slabo se javljao komšijama. Ni u osnovnoj ni u srednjoj školi nije imao mnogo drugova, najviše se družio sa sestrom, za nju je bio vezan. Sećam se da je nosio tamnu garderobu. Nakon odlaska u Beograd retko je dolazio u Vranje - kažu u Vranju.

Urgentni centar

KOLEGE I DALJE NA INTENZIVNOJ NEZI

Marko Filipović (36), koga je pomahnitali Stojilković ranio, i Igor Radenković (42), koji je u pokušaju da se spase skočio kroz prozor s drugog sprata, nalaze se na lečenju u beogradskom Urgentnom centru.

- Filipović je zadobio dve prostrelne rane, dok je Radenković polomio oba skočna zgloba i teško povredio kičmu. Obojica su i dalje na intenzivnoj nezi - kaže izvor Kurira iz Urgentnog centra.

foto: Privatna arhiva

Kurir / J. Rafailović - T. Stamenković

Foto: Privatna arhiva, Zorana Jevtić, Beta, Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) O OVOME SU RAZGOVARALI VUČIĆ I MIČEL!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track