BRANISLAV LAINOVIĆ DUGI UBIJEN JER SU ZEMUNCI HTELI DA PREUZMU NOVI SAD, A SAD MU JE UHAPŠEN SIN: Ljubomir osumnjičen za ubistvo u kafiću na Vidikovcu!
Foto: Privatna arhiva

ISTRAGA

BRANISLAV LAINOVIĆ DUGI UBIJEN JER SU ZEMUNCI HTELI DA PREUZMU NOVI SAD, A SAD MU JE UHAPŠEN SIN: Ljubomir osumnjičen za ubistvo u kafiću na Vidikovcu!

Crna Hronika -

Naslednik Branislava Lainovića, bivšeg šefa novosadskog podzemlja i komandanta Srpske garde, priveden zbog sumnje da je 28. februara bio saučesnik u likvidaciji Petra Arsića, navijača Rada

Ljubomir Lainović (22), sin jednog od nekadašnjih vođa novosadskog podzemlja Branislava Lainovića Dugog, uhapšen je juče zbog sumnje da je 28. februara učestvovao u ubistvu navijača Rada Petra Arsića (38) u kafiću na Vidikovcu!

Za drugim mladićem, inače Lainovićevim prijateljem Strahinjom Đ. (22), raspisana je poternica jer je on u bekstvu!

Metak u čelo

- Lainovićev sin se sumnjiči da je učestvovao u napadu koji je prethodio pucnjavi. Grupa mladića, u kojoj su, kako se sumnja, bili Strahinja Đ. i Lainović, došla je u kafić u kom je već bio Arsić s prijateljima. Najpre su se verbalno sukobili i međusobno psovali, a onda su izašli ispred kluba. Na samom izlazu jedan od mladića ispalio je hitac Arsiću u čelo, a ostali su se razbežali - podseća sagovornik Kurira. Kako navodi, ključni dokaz protiv Lainovića je njegov DNK pronađen na mestu zločina.

- Posle zločina ispred kafića na Vidikovcu, svi su se razbežali, ali su u međuvremenu identifikovani Strahinja Đ. i sin Dugog - dodaje sagovornik Kurira.

foto: Privatna arhiva

On otkriva i da je posle hapšenja, mladić koji inače živi u Novom Sadu tvrdio da nema veze sa zločinom.

- Lainović je ispričao da je te noći, na poziv druga Strahinje Đ., iz Novog Sada došao u taj kafić. Rekao je da je došao sa još dva druga, kao i da se Strahinja pozdravio i izljubio s pokojnim Petrom. Prema Lainovićevim rečima, Strahinja i Petar izašli su zagrljeni, a potom se začuo pucanj - otkriva izvor Kurira i navodi da je Ljubomir rekao da nije video šta se dogodilo, niti je poznavao Petra. Ljubomir Lainović je, prema rečima našeg sagovornika, poznat policiji odranije.

Izrešetan kod „Srbije“

Njegovog oca su pripadnici „zemunskog klana“ Miloš Simović i Sretko Kalinić ubili 2000. ispred hotela „Srbija“ u Beogradu. Lainović je bio nerazdvojan s Ljubom Zemuncem, Radetom Ćaldovićem Ćentom, Đorđem Božovićem Giškom... Ljubomir je imao tri godine kada mu je otac ubijen.

Porodična tragedija

DRUGI SIN DUGOG SE UBIO

Vanbračni sin Branislava Lainovića, kog je priznao i dao mu svoje prezime, ubio se u porodičnoj kući na Labudovom brdu 2015. Zbog čega je sin nekadašnjeg šefa novosadskog podzemlja podigao ruku na sebe, nikada nije otkriveno.

Kurir / Jelena Spasić

Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV NA LICU MESTA: Muškarac ubijen u sačekuši na Dušanovcu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track