ADVOKATI TRAŽILI DRUGI TERMIN: Odloženo pripremno ročište Dejanu Puzigaći
Foto: Uroš Čorbić

SLUČAJ TATON

ADVOKATI TRAŽILI DRUGI TERMIN: Odloženo pripremno ročište Dejanu Puzigaći

Crna Hronika -

U Višem sudu u Beogradu danas je odloženo pripremno ročište na suđenju Dejanu Puzigaći, optuženom za učestvovanje u neredima na Obilićevom vencu, kada je ubijen francuski navijač Bris Taton.

Puzigaća je ranije osuđen u odsustvu jer je bio u bekstvu, ali je nakon hapšenja u Grčkoj i povratka u Srbiju podneo zahtev da mu se suđenje ponovo.

Pripremno ročište danas je međutim, odloženo na zahtev njegovih braničlaca, koji su tražili dodatno vreme da za pripremanje odbrane.

Sudija je prihvatio predlog i pripremno ročište odložio za 27. februar.

Podsetimo, Puzigaća je osuđen kao jedan od organizatora navijačkih nereda u kojima je 17. septembra 2009. godine na Obilićevom vencu u Beogradu na smrt pretučen Francuz Bris Taton.Puzigaća je u Atini identifikovan i priveden u monašškoj odori, a njegov sada već bivši branilac Svetozar Vujačić rekao je tada da se Puzigaća u međuvremenu zamonašio u Ruskoj pravoslavnoj crkvi na Tajlandu.

On je u prvostepenom postupku osuđen na 32 godine zatvora, ali mu je kazna odlukom Apelacionog suda 2012. godine smanjena na 14 godina zatvora.

Ponovljeno suđenje za ubistvo Tatona nedavno je počelo i Djorđu Preliću koji je takođe u odsustvu bio osuđen na 15 godina zatvora zbog Tatona, jer se pet godina skirvao u Španiji odakle je izručen 2014.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja