AKCIJA CARINIKA NA BATROVCU I ŠIDU: 6 ilegalnih migranata sprečeno da uđe u Hrvatsku
Foto: Carina Srbije

Krili se u prikolicama teretnih kamiona

AKCIJA CARINIKA NA BATROVCU I ŠIDU: 6 ilegalnih migranata sprečeno da uđe u Hrvatsku

Crna Hronika -

Carinici su 16. avgusta 2016. godine na graničnim prelazima Batrovci i Šid, u saradnji sa graničnom policijom, sprečili još šest ilegalnih emigranata, da kao „slepi putnici“ u prikolicama teretnih kamiona uđu u Republiku Hrvatsku.

Najpre su u ranim jutarnjim satima na graničnom prelazu Šid, u slovenačkom kamionu pronađena trojica avganistanskih državljana. Oni su bili sakriveni u tovarnom delu, među plastičnim kantama, koje je kamion prevozio iz Stare Pazove ka Sloveniji.

Foto: Carina
Foto: Carina
Najverovatnije su na nekom odmorištu isekli ceradu prikolice sa gornje strane i na taj način ušli u kamion bez znanja vozača. Oko podneva istog dana je na graničnom prelazu Batrovci u turskom kamionu skenerom otkriveno prisustvo trojice „ilegalaca“, sakrivenih među robom, saopšteno je iz Uprave carina.
Podsećanja radi, na Batrovcima je pre dva dana u bugarskom kamionu na sličan način otkriveno sedam ilegalnih emigranata. U ovakvim i sličnim slučajevima, dalju nadležnost preuzima policija.
Osumnjičenima N.B, D.D., D.M, Đ.D i V.Z. određeno je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici, saopšteno je iz MUP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track