AKCIJA CIKLON: Sestrić ujaku dao ženu (16) da je siluje!
Foto: MUP

Policija za manje od nedelju dana uhapsila oko 200 ljudi

AKCIJA CIKLON: Sestrić ujaku dao ženu (16) da je siluje!

Crna Hronika -

Hapšenjem u akciji „Ciklon“ zadat je veliki udarac narko-kartelima. Nađeno je 303 kilograma kokaina, 96 kilograma marihuane i 106 kilograma hašiša

BEOGRAD - U spektakularnoj akciji srpske policije pod nazivom „Ciklon“ u noći između ponedeljka i utorka policija je u 18 gradova u Srbiji uhapsila 123 osobe zbog sumnje da su se bavile trgovinom drogom, čija je vrednost oko 20 miliona evra. Prilikom pretresa stanova i kuća zaplenjena je veća količina oružja, ali i novac.

- Hapšenjem je zadat veliki udarac narko-kartelima jer je zaplenjeno 303 kilograma kokaina, 96 kilograma kanabisa i 106 kilograma hašiša. Uhapšena su i dva kurira ove grupe, koji su nosili dva kilograma kokaina, pet kilograma ekstazija i četiri kilograma amfetamima - potvrdio je juče ministar Nebojša Stefanović.Istraga je trajala 13 meseci,m a u akciji je, osim srpske policije, učestvovala i nemačka policija.- Potraga je raspisana za još osam osoba. Osim za trgovinu narkoticima, uhapšeni se sumnjiče za pokušaj ubistva, krijumčarenje ljudi, silovanje, ugrožavanje sigurnosti, tešku krađu, neovlašćeno držanje oružja - rekao je ministar Stefanović.Među uhapšenima, kako Kurir saznaje, nalaze se i dvojica silovatelja Vlada Nikolić (36) i Svetislav Gajić (34). David Gajić (21), Nikolićev sestrić, uhapšen je zbog podvođenja, a tereti se za trgovinu ljudima.

- David i Vlada Nikolić uhapšeni su zbog sumnje da su šesnaestogodišnju devojčicu iz Smederevske Palanke, Davidovu nevenčanu suprugu, silovali i podvodili. Naime, Gajić i devojčica upoznali su se preko Fejsbuka, pa je ona u junu došla u Bogatić da živi s njim. Majka je pokušala da je vrati kući, ali ona to nije želela - kaže naš izvor blizak istrazi.Kada se devojčicina majka vratila u Smederevsku Palanku, Gajić je otpočeo sa terorom.- Počeo je da je tuče i podvodi raznim muškarcima. Vodio ju je po kafanama i nudio njene usluge, a ako bi odbila da bude sa nekim, brutalno bi je tukao. Na kraju su je on i Nikolić držali zatočenu u sobu bez hrane u kojoj je primala mušterije - dodao je naš sagovornik.Užas koji je maloletna Palančanka preživljavala teško da bi se mogao opisati.- Nikolić ju je jedne noći odveo na groblje, gde ju je satima silovao i tukao. Za zlostavljanje se otkrilo kada je devojčica uhapšena zbog krađe - rekao je naš izvor iz istrage.Drugi uhapšeni Svetislav Gajić (34) uhapšen je zbog silovanja devojčice (14).

Prve presude „Cunamija“KRIO DROGU U ŠTAMPAČUNemanja S. (24), koji je uhapšen u akciji „Cunami“, pravosnažno je osuđen na šest meseci zatvora zbog posedovanja 4,3 grama heroina. Droga je pronađena u štampaču, a Nemanja S. je odlučio da prizna krivicu i sklopi sporazum o priznanju krivice s Trećim osnovnim tužilaštvom. U Prvom osnovnom tužilaštvu krivicu je priznalo šestoro koji su takođe odlučili da priznaju krivicu i već su osuđeni.

„Kolubara“ZAPOSLENI KRALI GORIVOPolicija je uhapsila 11 osoba, dok se za još dve traga zbog sumnje da su iz „Kolubare“ ukrali oko 89.000 litara evrodizela.Sumnja se da su ovom preduzeću napravili štetu veću od 11, 5 miliona dinara.

RegistracijaUHAPŠENI I POLICIJACISektor unutrašnje kontrole otkrio je i priveo devet policajaca PS Zemun koji se sumnjiče da su u republički budžet uplaćivali manje novca od predviđenog za registraciju putničkih i teretnih vozila.

KragujevacSPREČENA LIKVIDACIJA BRAĆEU Kragujevcu su uhapšeni B. S. i N. Z. iz tog grada, dok se za još dve osobe traga zbog sumnje da su pripremale likvidaciju izvesne braće iz Kragujevca, čime je sprečeno dvostruko ubistvo.

OsiguranjeMUĆKE SA UDESIMA I VOZILIMAPolicija je privela i petnaestočlanu organizovanu kriminalnu grupu koja se sumnjiči za prevare sa osiguranjem prilikom udesa i povreživanja, čime su pribavili korist veću od 15 miliona dinara.

„Armagedon“PALI PEDOFILIU okviru akcije „Ciklon“ nastavljena je i akcija „Armagedon“, u kojoj su uhapšene četiri osobe koje se sumnjiče da su zloupotrebljavale i iskorišćavale maloletnike na internetu, a zaplenjeni su i hard-diskovi sa pornografskim materijalom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track