AMBASADOR TERZIĆ: Šest radnika iz Srbije poginulo u Sibiru, trojica povređena
Foto: čitalac Kurira

Crni bilans

AMBASADOR TERZIĆ: Šest radnika iz Srbije poginulo u Sibiru, trojica povređena

Crna Hronika -
Trojica povređenih radnika nisu u životnoj opasnosti i smešteni su u bolnicu

MOSKVA - Šest radnika iz Srbije poginula su u požaru na gradilištu u sibirskom poluostrvu Jamal, a trojica su povređena, izjavio je u nedelju veče ambasador Srbije u Moskvi Slavenko Terzić.

On je istakao da su trojica povređenih radnika smeštena su u bolnicu i nisu u životnoj opasnosti.

Ambasador Terzić u izjavi za Tanjug rekao je i da će konzul Milan Živković oko ponoći krenuti avionom za Jamal, gde će stići sutra oko podneva, kada će imati i više informacija o nesreći.

Ranije danas, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije pozivajući se na podatke dobijene od ruskog Ministarstva za vanredne situacije, saopštilo je da je šest radnika srpske nacionalnosti nastradalo u požaru na gradilištu u sibirskom poluostrvu Jamal.

Prema prvim informacijama, požar je izbio u mobilnom naselju kod grada Saleharda, približno 3.000 kilometara od Moskve, u 1:39 posle ponoći. Mediji nezvanično javljaju da je požar izbio u montažnim barakama na gradilištu dok su radnici spavali, a najverovatnije se zapalila prostorija u kojoj su sušili odeću.

Akcija gašenja požara (Foto: Tanjug)
Akcija gašenja požara (Foto: Tanjug)

Terzić je rekao da je srpska ambasada u stalnom kontaktu sa Ministarstvom spoljnih poslova u Beogradu, kao i sa ruskim organima, uključujući Ministarstvo za vanredne situacije. Radnici su, prema saznanjima ambasade, bili angažovani preko kompanije "Velestroj".

Uzrok požara još nije zvanično utvrđen, a istraga se nastavlja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track