ANDREJ VUČIĆ NA SUDU: Ovo je politička ujdurma da se nanese šteta mom bratu!
Foto: Tanjug Marko đoković

Tvrdi da nije vlasnik Asomakuma

ANDREJ VUČIĆ NA SUDU: Ovo je politička ujdurma da se nanese šteta mom bratu!

Crna Hronika -
Ličnu kartu nikada nisam menjao, gubio ili ustupio nekome, rekao je pred Privrednim sudom brat premijera Srbije dodajući da je reč o falsifikatu
1 / 5 Foto: Tanjug Marko đoković

Andrej Vučić tvrdi da nije vlasnik firme Asomakum, da je njegova lična karta falsifikovana i da postoji najmanje deset razlika između prave lične karte i falsifikovane koja je služila za otvaranje preduzeća.

Vučić je to rekao u nastavku suđenja povodom nelegalnog osnivanja "fantomske" firme Asomakum. Tužbu je podneo radi utvrđivanja ništavnosti akta o osnivanju firme jer je nastalo korišćenjem falsifikata, odnosno osnovala ga je osoba koja je koristila njegovu falsifikovanu ličnu kartu.

Andrej Vučić je tokom suđenja istakao da je u poslednjih pet-šest godina više puta odgovarao na pitanja policije, tužilaštva i Poreske uprave gde su svi oni prethodnih godina utvrdili da je preduzeće fantomsko.

"Ličnu kartu nikada nisam menjao, gubio ili ustupio nekome. Ovo je politička ujdurma u koju su umešane korumpirane strukture MUP-a i Tužilaštva kako bi naneli štetu mom bratu. Očigledno nije postojala želja da se ovo reši. Očigledno je postojala dobra koordinirana akcija da se nanese šteta mom bratu..“, rekao je Vučić.

On tvrdi da postoji najmanje deset razlika između njegove i lične karte sa kojom je osnovano preduzeće Asomakum.

Vučićev advokat Zoran Jakovljević predložio je sudu da izvrši uvid u spise predmeta u postupku koji vodi Više tužilaštvo u Beogradu, protiv osumnjičenih za osnivanje više fantomskih firmi, među kojima je i firma Asomakum.

Sud će u narednom periodu angažovati veštake koji će obaviti grafološko veštačenje potpisa na ličnoj karti a zatražiće i uvid u spise tužilaštva u okviru postpka koji se vodi protiv više osoba osumnjičenih da su učestvovali u toj prevari.

Nastavak suđenja zakazan je za 13. jul.

Šesnaest osoba je privedeno zbog otvaranja sedam "fantomskih" firmi, među kojima je i firma Asumakum, koja je otvorena na ime Andreja Vučića. U policiji su potvrdili da su od ukupno 16 uhapšenih, dve ili tri osobe osumnjičene za falsifikovanje lične karte Andreja Vučića.

(N1.info)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track