APELACIONI NALOŽIO SUDU U SMEDEREVU: Razmotriti odluku o ukidanju pritvora osuđenom pedofilu
Foto: Marina Lopičić

Usvojena žalba tužioca

APELACIONI NALOŽIO SUDU U SMEDEREVU: Razmotriti odluku o ukidanju pritvora osuđenom pedofilu

Crna Hronika -

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu naložio je smederevskom Višem sudu da ponovo razmotri svoju odluku kojom je 30. decembra ukinuo pritvor Zlatku Batu (61) iz Kusatka, osuđenom da tri godne i dva meseca zatvora zbog obljube rođake.

Odluka o ukidanju pritvora doneta je istog dana kada mu je izričena pomenuta prvostepena presuda na koju postoji pravo žalbe.

Apelacioni sud je usvojio žalbu tužioca izjavljenu na rešenje o ukidanju pritvora i naložio sudskom veću da ponovo odlučuje u tom slučaju i donese "pravilnu i na zakonu zasnovanu odluku", rekla je portparol suda Mirajana Piljić.

Po stavu Apelacionog suda, prvostepeni sud je propustio je da da jasne i nesumnjive razloge zbog čega je zaključio da nema opasbnosti od bekstva okrivljenog, u situaciji kada on poseduje i državljanstvo Hrvatske, ukazala je Piljić.

Apelacioni sud je, kako je dodala Piljić, napomenuo da odredbe Zakona o putnim ispravama hrvartskih državljana daju mogućnost izadavanja više putnih isprava jednom licu, kao i ulaska u Hrvatsku na osnovu putnog lista, a samim tim i bez putne isprave.

Zbog toga je Apelacioni sud naložio da prvistepeni sud u ponovom odlučivanju otkloni bitnu povredu krivičnog postupka ukaznog i da donese pravilnu i na zakonu zasnovanu odluku.

Bat je prethodno u pritvoru proveo oko sedam meseci.

On je osuđen jer je, kako su preneli mediji od 2006. do 2011. više puta obljubio S.S. koja je u to vreme imala 6 do 11 godna i živela je u njegovom komšiluku.

Devojčica je pritom ćerka njegove setre od strica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track