Apelacioni potvrdio presude za silovanje i ubistvo starice u Smederevskoj Palanci
Foto: Nebojša Mandić

Svirepi zločin

Apelacioni potvrdio presude za silovanje i ubistvo starice u Smederevskoj Palanci

Crna Hronika -

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na po 18 godina zatvora Svetlanu Stanković i Dragišu Ristića, a Ratka Stankovića na 16 i po godina, zbog silovanja i svirepog ubistva nepokretne i slepe strarice Zorke Stanković (90) 6. maja 2010. godine u Smederevskoj Palanci, objavljeno je na sajtu tog suda.

Za ovaj zločin 2012. godine bio osuđen na 17 godina zatvora samo Stanković, ali je policija u februaru prošle godine otkrila i uhapsila drugo dvoje izvršilaca.

Ristić i Stanković su osuđeni jer su, kako se navodi u presudi, u stanju smanjene uračunljivosti ali ne bitno, na naročito svirep i ponižavajući nacin izvršili "obljubu i sa obljubom izjednačen čin" nad pokojnom, "koristeći njenu fizičku nemoć, jer je bila stara 90 godina, nepokretna i slepa i usled toga nesposobna za otpor".

Nakon toga su zajedno sa Stankovićevom snajom, Svetlanom radi prikrivanja prethodno izvršenog krivičnog dela, staricu raskomadali sekirom.

Mediji su preneli da su sekiru ostavili pored kreveta, zapalili kuću da bi prikrili tragove zločina a potom otišli u kafanu.Svetlana Stanković je pored ovog zločina osuđena i zbog krivicnog dela podvođenje i omogućavanje vršenja polnih odnosa, krivičnog dela prikazivanje pornografskog materijala i krivičnog dela navođenje maloletnog lica na prisustvo polnim radnjama.

Pored zatvorske kazne od 18 godina izrečena joj je i novčana kazna od 100.000 dinara.

Ristić i Stanković su osuđeni za krivična dela teško ubistvo, obljuba nad nemoćnim licem i nedozvoljene polne radnje.

Istom presudom Apelacioni sud je ukinuo deo prvostepene presude kojom je Tomislav Rajčić je oslobođen od optužbe da je neutvrđenog dana 2012. godine pokušao da obljubi dete, a Svetlana Stanković da mu je u tome pomagala i naložio da im se za ta dela ponovi suđenje pred Višim sudom u Smederevu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track