APELACIONI SUD U PRIŠTINI: Danas odluka o žalbi Olivera Ivanovića
Foto: Fonet/Ljiljana Stanojević

Presuda na 9 godina zatvora

APELACIONI SUD U PRIŠTINI: Danas odluka o žalbi Olivera Ivanovića

Crna Hronika -

Drugostepeno veće Apelacionog suda u Prištini danas bi trebalo da održi prvo ročište po žalbi odbrane predsednika Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića koji je prvostepenom odlukom suda osuđen na devet godina zatvora.

Sednica meštovitog sudskog veća, u čijem radu će učestvovati i jedan albanski sudija, zakazana je za 10.00 časova, a posle više od pet meseci od izricanja prvostepene presude.

Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić rekao je Srni da odbrana očekuje da veće Apelacionog suda na ročištima objektivno proceni sve dokaze, kako one koji štete optuženom, tako i one koji mu idu u prilog i da lično očekuje da će Apelacioni sud poništiti prvostepenu presudu i osloboditi Ivanovića.

On očekuje da će pre početka zasedanja veća biti donesena odluka o izuzeću albanskog sudije i da će veće sačinjavati trojica međunarodnih sudija, kako je to bilo i u prvostepenom postupku.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Zamenik predsednika Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Ksenija Božović rekla je Srni da je uverena, kao i Ivanovićeva porodica, prijatelji i saradnici da će Ivanović biti oslobođen jer je svima postalo jasno da je njegovo suđenje čist politički proces.

"Očekujemo da će veće Apelacionog suda ispraviti prvostepenu odluku kojom je lider Građanske inicijative osuđen na devet godina zatvora i da će sudsko veće uvideti da je ceo proces montiran, te da Ivanović nije počinio bilo kakvo krivično delo", rekla je ona.

IVANOVIĆEVA ODBRANA ZAHTEVA IZUZEĆE: Albanski sudija ne može biti objektivan

Ivanović je osuđen za navodni ratni zločin počinjen nad Albancima tokom bombardovanja 1999. godine.

(Srna)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track