ATENTATOR UPUCAO AJDINOVIĆA U BOLNICI: Tražilo ga pola Evrope, a on lečio nogu u banji u Pazaru!

Najtraženiji begunac

ATENTATOR UPUCAO AJDINOVIĆA U BOLNICI: Tražilo ga pola Evrope, a on lečio nogu u banji u Pazaru!

Crna Hronika -
Izet Ajdinović (45) iz Novog Pazara, za kojim traga Europol, ranjen u nogu dok je ležao u bolničkoj sobi u Novopazarskoj banji, napadač u bekstvu

NOVI PAZAR - Izet Ajdinović (45), jedan od pet najtraženijih evropskih begunaca, ranjen je juče oko 7.30 u Specijalnoj bolnici u Novopazarskoj banji. Kako saznajemo, na Novopazarca, za kojim je raspisana poternica Evropola, pucao je Elvedin B., koji je u bekstvu i za kojim se traga.Prema rečima našeg izvora iz istrage, Ajdinović je bio na lečenju zbog preloma noge, a naoružani napadač neprimetno je ušao u njegovu bolničku sobu.Neraščišćeni računi- Elvedin B. došao je do Ajdinovićeve sobe, izvadio pištolj i pucao u Izeta. Ajdinović je ranjen u butinu i stopalo, a napadač je pobegao. Sa Izetom u sobi leže još četiri pacijenta, koji su, na sreću, izašli kući za vikend - kaže naš sagovornik.Policija je ubrzo stigla na mesto zločina i krenula u potragu za Elvedinom B. Ranjeni begunac odmah je prevezen u Opštu bolnicu.- Ajdinović je zbrinut na intenzivnoj nezi i njegovo stanje je stabilno. On nije životno ugrožen i uspešno se oporavlja - rečeno nam je u bolnici.

Mesto napada...  Specijalna bolnica u Novopazarskoj banji
Mesto napada... Specijalna bolnica u Novopazarskoj banji

Prema rečima našeg izvora iz istrage, Elvedin B. i Ajdinović su u sukobu još od 2013. godine, zbog čega su završili i na sudu.- Pretpostavlja se da je upravo zbog tog sukoba i došlo do obračuna. Njih dvojica odavno nisu u dobrim odnosima, a u toku je sudski proces zbog sumnje da je Ajdinović 2014. pucao u Elvedina B. Zbog pokušaja ubistva Ajdinović je trebalo u maju da sedne na optuženičku klupu - kaže naš sagovornik. Ajdinović je, kako saznajemo, ranije držao restoran u Novom Pazaru, a Elvedin B. je radio kao obezbeđenje.Cimer kriminalacJedan pacijent iz Specijalne bolnice kaže da se u banji družio sa Ajdinovićem, da su se često šalili i pričali, ali da ne zna da za njim traga evropska policija.- Odjednom sam začuo pucnjavu. Zaposleni su nam rekli da ostanemo u svojim sobama zbog bezbednosti. Obezbeđenje mora da zna ko su pacijenti i da posete nisu od osam sati ujutro - kaže pacijent.On dodaje da je sa Ajdinovićem svako jutro pričao za doručkom i da je uvek bio prijatan.- Često smo se šalili, nije mi delovao kao neki kriminalac. U šoku sam - kaže pacijent.

Poternica... Ajdinović na sajtu Evropola
Poternica... Ajdinović na sajtu Evropola

Za nevericuEVROPOL GA JURI, A MUP NE ZNA!Misterija je kako je Izet Ajdinović i dalje na slobodi, iako je poternica za njim zajedno sa fotografijom objavljena na sajtu koji su Evropol i Evropska mreža za aktivnu potragu za beguncima (ENFAST) nedavno pustili u rad. Kako nezvanično saznajemo u novopazarskoj policiji, Ajdinović u Srbiji nije poznat po krivičnim delima, dok im Evropolova poternica nije ni stigla.

PoternicaNaši državljani u vrhu listeMirzet Bronja (36) traži se zbog krijumčarenja narkotika u Danskoj i posedovanja oružja. Pobegao je od policije i iz psihijatrijske bolnice u Danskoj u martu 2012.Među najtraženijima je i Albanac s Kosova Hime Lufaj, za kojim se traga zbog sumnje da je 8. aprila 2009. pokušao da ubije austrijskog policajca, koga je izbo i ostavio na ulici

Međunarodna potragaZarobio porodicu pa ukrao pareIzet Ajdinović je, podsetimo, među pet najtraženijih kriminalaca u Evropi. Za njim je Evropol raspisao poternicu zbog pljačke i otmice i ta poternica je pre nekoliko dana objavljena u svim medijima u regionu. Ajdinović se tereti da je 2013. godine sa trojicom saučesnika provalio u kuću u Luksemburgu i zarobio celu porodicu dok su članovi njegove bande tragali za novcem i dragocenostima. Izet Ajdinović je navodno najstarijem muškarcu prislonio pištolj na glavu, da bi potom vezali ukućane i pobegli sa 8.500 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track