AUTOMOBIL-BOMBA U PRIŠTINI: Albanci Srbina optužili za terorizam
Foto: Indeks

Novi detalji istrage

AUTOMOBIL-BOMBA U PRIŠTINI: Albanci Srbina optužili za terorizam

Crna Hronika -
U automobilu je policija promnašla 13 kilograma eksploziva za napad koji je trebao da se dogodi drugog dana Božića, a cilj napada bila je katolička katedrala u Prištini

PRIŠTINA - Kosovski ministar policije Skender Hiseni saopštio je da je danas u Prištini uhapšen državljanin Srbije S.G. (46) iz Beograda u čijem vozilu je pronađeno 13 kilograma eksploziva, a koji se, prema njegovim rečima, sumnjiči da je pripremao teroristički akt.

Kosovski ministar policije je, na konferenciji za novinare, rekao da zbog istrage ne može otkriti detalje, ali je dodao da je "sigurno cilj ove akcije bio teroristički akt u Prištini".Hiseni je rekao da je "policija obaveštajnim putem došla do informacija da jedna osoba ima eksploziv u svom automobilu".

"Policija je sinoć oko 21 sat zaustavila vozilo kojim je upravljao Srbin, u vozilu je pronađeno oko 13 kilograma materijala za izradu eksploziva, uhapšen je vozač Srbin, S.G. iz Srbije (1968). Ne možemo da govorimo o detaljima, ali otkrićemo njegovu biografiju u potpunosti. U našem je interesu da se ovo istraži do kraja", rekao je Hiseni, prenosi RTK 2.

Eksploziv pronađen u vozilu "reno klio" beogradskih registarskih tablica u Prištini, trebalo je da bude upotrebljen u okviru planiranog terorističkog napada na katoličku katedralu u Prištini, objavili su danas prištinski mediji.

U tom vozilu, prema izvorima Kohe ditore, u policiji je pronađeno 13 kilograma eksploziva. Napad je planiran na drugi dan Božića po gregorijanskom kalendaru.

Pored eksploziva u vozilu su pronađene i detaljne karte Prištine. Policija Kosova sinoć je ispred američke ambasade u Prištini, u naselju Dragodan, zaustavila vozila s beogradskim registracijama zbog sumnje da u njemu ima ekploziva. Naselje Dragodan je sedište najvećeg broja diplomatskih i konzularnih predstavništava na Kosovu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track