BAHATI VOZAČ: Autobus krenuo sa otvorenim vratima, starac (86) ispao, završio u komi!
Foto: M.M.

Teško povređen

BAHATI VOZAČ: Autobus krenuo sa otvorenim vratima, starac (86) ispao, završio u komi!

Crna Hronika -

Do nezgode je došlo na okretnici u naselju Duvanište kad je autobus krenuo pre nego što je zatvorio vrata, zbog čega je Dragoljub Mančić ispao iz vozila i glavom udario u beton

Niška policija podnela je krivičnu prijavu zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja protiv D. I., vozača prevozničkog preduzeća „Ćurdić“, jer je izazvao saobraćajnu nezgodu, u kojoj je teško povređen Dragoljub Mančić (86).Do nezgode je došlo 6. maja, na okretnici u naselju Duvanište, kad je autobus krenuo pre nego što je zatvorio vrata, zbog čega je starac ispao iz vozila i glavom udario u beton. Zadobio je teške povrede glave, zbog čega je zbrinut u klinici za neurohirurgiju i bori se za život.Rodbina stradalog čoveka ogorčena je bahatošću vozača, koji je, kako ističu, napustio mesto nesreće ne sačekavši policiju.- Tog dana tata je bio kod nas na ručku i krenuo je autobusom kući. Mnogo je voleo da koristi gradski prevoz, svuda je išao autobusom. Ispratio sam ga do stajališta, on je ostao da sedi na klupi, čekajući da dođe prevoz. S porodicom sam krenuo ka Sokobanji, bili smo na pola puta kad nas je policija pozvala i obavestila nas da je tata teško povređen. Odmah smo otišli u bolnicu, gde nam je rečeno da su prognoze loše, da je reč o povredama koje se obično završavaju smrtonosnim ishodom - priča Zoran Mančić, sin povređenog starca.- Želim da pohvalim gest konduktera koji je bio prisutan kad se desila nesreća, koji nam se javio. On nam je kazao da je tata ušao u autobus, da je vozilo naglo krenulo pre nego što su se vrata zatvorila i da je on ispao iz autobusa. Kada je Hitna pomoć došla, tata je još bio svestan, ali je sada u veoma teškom stanju - kaže Mančić.M. M.

Istraga u tokuPOSTUPAK PROTIV ŠOFERAKako nam je potvrđeno u prevozničkoj firmi „Ćurdić“, protiv vozača će biti pokrenut disciplinski postupak čim stigne zapisnik o uviđaju.- Reč je o iskusnom vozaču, ali nije nam jasno kako je autobus mogao da krene s otvorenim vratima. Žao nam je što se to desilo, preduzećemo sve kako se takve stvari više ne bi ponavljale - rekao je Rade Denić, predstavnik ove firme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja