BALAVCI IZ VOJVODINE NOVI ŠARIĆI: Zaplenjeno 1,2 tone marihuane!

NARKO-SELJACI

BALAVCI IZ VOJVODINE NOVI ŠARIĆI: Zaplenjeno 1,2 tone marihuane!

Crna Hronika -

U ataru Malih Pijaca, naselja desetak kilometara udaljenog od Kanjiže, otkriveno više od 340 stabljika sirove marihuane, a policija uhapsila pet osoba iz tog mesta

KANJIŽA - Edvina Lakatoša (33) iz Malih Pijaca, njegovu sestru Edinu Lakatoš (22) i njihovog oca Jožefa Lakatoša (59) policija je uhapsila nakon što je na njivama među kukuruzom pronašla zasad sa 340 stabljika indijske konoplje, visine preko dva metra. Zaplenjena je tona i 250 kilograma sirove marihuane.U velikoj akciji na suzbijanju proizvodnje i prometu narkotika, pripadnici PU Kikinda uhapsili su i braću Ervina Molnara (26) i Endrea Molnara (19) iz Malih Pijaca, naselja desetak kilometara udaljenog od Kanjiže. Uhapšeni se terete da su počinili krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.BahaćenjeDa ovaj narko-biznis nije u potpunosti raskrinkan, osumnjičeni bi ostvarili profit između 350.000 i 400.000 evra, Kako saznaje Kurir, Edvin je indijsku konoplju na svojoj njivi uzgajao sa drugarima Ervinom i Endreom.Oni su se i ranije bavili tim biznisom, a navodno su marihuanu preko Mađarske plasirali na narko-tržište zapadne Evrope.

Muk... Porodična kuća Lakatoša
Muk... Porodična kuća Lakatoša

Kako Kurir saznaje, na merama policije našli su se zbog sumnje da se bave ilegalnim poslovima, s obzirom na to da su živeli isuviše luksuzno, i to bez dana radnog staža. Koliko su živeli na visokoj nozi, najbolje potvrđuje vozni park koji su posedovali, kao i javno rasipanje novca na svakom koraku.- Upadali su u oči i ni najmanje se nisu trudili da sakriju koliko novca zapravo imaju. To ih je na posletku i raskrinkalo - dodaje naš izvor.Komšije u šokuU Malim Pijacama meštani su nerado govorili o hapšenju svojih komšija.- Tek sam u nedelju čuo za hapšenje. Poznajem obe porodice, ali nisam znao čime su se bavili - rekao nam je Laslo Lerinc.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track