BANDA MALOLETNIKA KRADE PO CENTRU BEOGRADA: Operišu oko Pravnog i vrebaju devojke i žene!
Foto: Profimedia

Oprez

BANDA MALOLETNIKA KRADE PO CENTRU BEOGRADA: Operišu oko Pravnog i vrebaju devojke i žene!

Crna Hronika -

U centru Beograda pojavila se banda maloletnika koja džepari prolaznike, a kako Kurir saznaje na meti su im uglavnom ženske torbe.

Čitateljka Kurira javila se našoj redakciji i rekla da je banda večeras probala da je opljačka dok se vraćala iz prodavnice preko puta Tašmajdanskog parka. Međutim, ovo je drugi put da su probali da je pokradu u poslednjih dva meseca, a prvi put nije čak bila ni sama.

"Prvi put kada su probali da me opljačkaju nosila sam torbicu i šetala se sa suprugom, usred dana. Takođe smo šetali istim krajem oko Tašmajdanskog parka, kada sam osetila u jednom trenutku da mi je neko uhvatio za malu torbu koju sam stavila malo iza leđa. Kad sam se okrenula, spazila sam devojku od oko 15 godina, koja se samo trgla i počela da viče na mene "šta je bilo?". Kad sam je upitala što mi dira torbu, samo je ponavljala "šta je bilo?", a onda je prešla na drugu stranu ulice i pobegla zajedno sa još trojicom mladića, koji su otprilike istih godina. Nismo mogli ni da reagujemo jer su maloletni, a pošto su pobegli nije bilo svrhe da zovemo policiju", ispričala je naša čitateljka.

Međutim, večeras joj se dogodila slična situacija samo što je ovaj put bila sama. Kada je izašla iz prodavnice koja se nalazi u Bulevaru Kralja Aleksandra, preko puta Tašmajdana, krenula je ka kući.

"Nosila sam ranac, i kako sam išla bulevarom, odjednom je nastala neka čudna tišina. Okrenula sam se da pogledam iza sebe, kada sam spazila tu istu grupu, a jedan od njih je stajao tik iza mene. Kada su videli da su opaženi, samo su usporili i vratili se nazad ka prodavnici", ispriča je ona.

Inače, ista grupa je primećena i u okolini Kalenić pijace a viđeni su i kako ulaze u autobus broj 26 u Bulevaru Kralja Aleksandra. Kako smo saznali, obično ih je četvoro ili petoro, i svi imaju oko 15 godina. Zanimljivo je da svi imaju crnu kosu, a obično su obučeni u sportsku garderobu isto kao i devojčica.

Jedan detalj koji je primetan je da neki nose skupe, firmirane patike sa "vazdušnim" đonovima a neki od mladića nose i kačkete.

(E.P.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track