BEBA U KESI BAČENA NA TERASI: Optužila drugaricu za smrt svoje ćerke
Foto: Privatna Arhiva

Suđenje Tanji Lakić Mahud

BEBA U KESI BAČENA NA TERASI: Optužila drugaricu za smrt svoje ćerke

Crna Hronika -

Tanja tvrdila da je Nataši ostavila osmomesečnu Anju da je pričuva i da je ona kriva za smrt bebe, koja je nađena mrtva u kesi na terasi, prijateljice se umalo potukle

BEOGRAD - Dala sam ti svoju bebu da je sačuvaš, a ti si je ubila! Ovde sam greškom policije. Rekla si da si čista od droge. Anju sam ti dala da bih sa starijom ćerkom mogla da odem do Ušća, a od tebe sam tražila heroin da bih bila normalna dok sam sa detetom.

Ovo je juče u Višem sudu izjavila Tanja Lakić Mahud (37) tokom suočenja sa svedokom Natašom Kalendrović. Tanja je optužena da je u septembru 2015. metadonom ubila svoju osmomesečnu ćerku Anju, a telo bebe ostavila u kesi na terasi stana na Vračaru.Vikale jedna na druguDok su se gledale u oči, Nataša i Tanja, koje su bile drugarice, vikale su jedna na drugu, svađale se i međusobno se optuživale za Anjinu smrt.

- Ti si monstrum! Kako možeš da ubiješ dete?! Što mi ga nisi dala, ja bih ga čuvala! - vikala je Nataša.

- Kako možeš da lažeš? Ja sam tebi ostavila Anju - besno je odgovorila okrivljena Tanja.- Dete ti mrtvo osam dana, a ti napišeš da je kod mene! Nisam ti ja ubila bebu, ti si je ubila, budalo! - tvrdila je povišenim tonom Nataša.Tokom suočenja atmosfera u sudnici bila je napeta, a pretilo je da dođe i do fizičkog kontakta između Nataše i Tanje, pa je sudija morao da napravi pauzu kako bi se uzavrele strasti stišale. Prethodno je Nataša Kalendrović ispričala da se s Tanjom upoznala u Drajzerovoj, gde su se lečile od zavisnosti od narkotika.

- Kada sam je upoznala, bila je u sedmom mesecu trudnoće. Pošto je primala metadonsku terapiju, rekla sam joj da ne doji bebu jer se sve prenosi kroz mleko - rekla je Nataša.Ti lažeš, ti si sotonaDo incidenta je došlo i ispred sudnice, kad je otac Tanje Lakić Mahud napao Natašu Kalendrović. Čovek je vikao na nju da je lažov i đavo.- Ti lažeš, ti si sotona. Nemoj ja da ti pošaljem neke ljude! - vikao je revoltirano Tanjin otac dok se unosio Nataši u lice. I Nataša je vikala na njega, pa je moralo da reaguje obezbeđenje kako ne bi došlo do fizičkog kontakta. Nakon svađe, Tanjin otac je otišao sa suđenja.

Ostaje u pritvoruTANJA: SUDIJA, NEDOSTAJE MI ĆERKATanja Lakić Mahud molila je juče sudiju da joj ukine pritvor jer joj nedostaje ćerka i zdravlje joj je narušeno u pritvoru. Međutim, odlučeno je da ostane u pritvoru.- Molim vas, sudija, mnogo mi nedostaje ćerka. I ja njoj nedostajem. Mnogo mi je teško. Moja ćerka ima samo 13 godina i željna je majke. Takođe, imam upalu pluća, a u zatvoru nemaju lekove - plačući je rekla Tanja.

Marija Ivanov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track