BEGEČ U CRNOM: Jauci u tri porodice!

Nemanja Glamočak (22), Mihajlo Šarik (24) i Srđan Vasiljev (22) nastradali u saobraćajki

BEGEČ U CRNOM: Jauci u tri porodice!

Crna Hronika -
Trojica mladića bili u „opel vektri“ koja je izletela s puta i zakucala se u betonski stub. Vraćali su se s proslave Mihajlovog 24. rođendana

BEGEČ - Nemanja Glamočak (22), Mihajlo Šarik (24) i Srđan Vasiljev (22), trojica mladića iz Begeča, poginuli su u saobraćajnoj nesreći na ulazu u ovo vojvođansko mesto. Nesreća se dogodila kad je „opel vektra“ u kojoj su bili izletela s puta i zakucala se u stub pored puta, zbog čega je celo mesto do popodneva ostalo bez struje i vode. Mladići su se vraćali s proslave Mihajlovog rođendana u Futogu.Stravičan udes dogodio se u Ulici Nikole Tesle, u subotu oko jedan sat posle ponoći. Prema prvim saznanjima, automobilom je upravljao Vasiljev, koji je iz još neutvrđenog razloga izgubio kontrolu. Pretpostavlja se da se automobil kretao velikom brzinom jer je betonski stub u koji su kola udarila nakon izletanja bukvalno iščupan!

Nemanja Glamočak; Mihajlo Šarik; Srđan Vasiljev
Nemanja Glamočak; Mihajlo Šarik; Srđan Vasiljev

Rastao bez majkeU porodici Nemanje Glamočaka, u Ulici partizanskoj 29, u kojoj je živeo sa 18-godišnjom sestrom Sarom i ocem Radojicom, beskrajna tuga. Otac je otišao po telo sina, a sestra Sara nije prestajala da plače za bratom. Rodbina je smiruje, daju joj tablete za smirenje, ali ne pomaže. Njen jauk lomio je srce svakog ko je bio u kući...- Bili smo najbolji drugovi. Od devete godine se družimo. Planirali smo da jedno drugom kumujemo kad se budemo ženili, tako da smo se i zvali kumovima. A gle sada šta ga zadesi. Bili smo kao sijamski blizanci, nerazdvojni - kaže za Kurir Nemanjin drug Ivan Petrov.

Jezivo... Ostaci garderobe nastradalih na mestu nesreće
Jezivo... Ostaci garderobe nastradalih na mestu nesreće

Nemanja je imao teško detinjstvo. Rastao je bez majke, sa sestrom i ocem, jer ih je majka ostavila i preudala se. Otac mu radi kao poštar u selu, a on je radio šta je stigao kako bi pomogao porodici. Juče ujutru, kad je policija zakucala na vrata, otvorila ih je Nemanjina sestra.

Mrtvi na licu mesta... Tragovi krvi na banderi
Mrtvi na licu mesta... Tragovi krvi na banderi

Kuća do kuće- Samo su joj rekli: „Brat ti je nastradao u saobraćajnoj nesreći.“ Dete je doživelo šok, nije ni čudo što ovoliko kuka - kaže jedan od rođaka.U Ribarskoj ulici dve kuće obavijene su u crno. Na broju 75 živeo je Mihajlo Šarik, a odmah pored, u kući s brojem 77, Srđan Vasiljev.- Joj, šta me snađe. Ajoj, u petak mu je bio rođendan. Umesto da ste došli zbog rođendana ili svadbe, vi nam dolazite zbog tuge. Moje srce ovo neće izdržati - jaukala je neutešna Mihajlova majka Dušica dok ju je suprug Marko tešio.Mihajlov zet Vladimir Kragić kaže da su trojica mladića izašli kako bi proslavili njegov 24. rođendan.

Bol... Mirjana Veličković tuguje za bratom Srđanom
Bol... Mirjana Veličković tuguje za bratom Srđanom

Kriju od trudne sestre- Prijatelj koji se vraćao tim putem video je udes i javio nam. Sa suprugom, Mihajlovom sestrom Snežanom, odmah sam otišao tamo, ali nam nisu dozvolili da ga vidimo. Mihajlo i Srđan su bili nerazdvojni, pa vidite, kuća do kuće. Odrastali su zajedno i sad su nas napustili zajedno - priča potreseni zet Vladimir.U kući pored, u kojoj je sa ocem Milošem i majkom Vesnom živeo Srđan, suze i jauci. Srđanova sestra Mirjana Veličković ne ispušta bratovu sliku.- Dok je bio mali, čuvala sam ga, a gle sada šta da doživim. Čuli smo od prijatelja za nesreću, a kasnije nam je i policija javila. Zašto, zašto... Joooj, kako ćemo ovo preživeti - jedva je govorila Mirjana.I ona ističe da su Mihajlo i Srđan bilo nerazdvojni, kao i ona s Mihajlovom sestrom Snežanom.- Imamo još jednu sestru, Ljiljanu, koja je trudna šesti mesec. Njoj još nismo javili, niti znamo kako ćemo joj saopštiti - ne prestaje da plače Mirjana dok sve jače stiska sliku nastradalog brata.

Ogromna silaIŠČUPALI BETONSKI STUB OD DVE TONE ARMATURENa licu mesta prizor je bio više nego jeziv. Iako su radnici „Elektrovojvodine“ radili na uklanjanju stuba, krvi je bilo na sve strane.- Ovo još nisam video. Strašno, vidite da i na samoj banderi ima krvi, na asfaltu, ma svugde. Ovo mora da je bila izuzetno velika brzina kad su uspeli da betonski stub, koji je mešoviti visokonaponski i niskonaponski, bukvalno iščupaju. Stub u sebi ima dve tone armature, a oni su ga izlomili - kaže radnik „Elektrovojvodine“.PreticaliIZLETELI NA BLAGOJ KRIVINI Kako smo se juče uverili na licu mesta, nesreća se dogodila na blagoj krivini.- Prema nekim pričama, nekoga su preticali, pa je vozač izgubio kontrolu i udario u betonski stub - kaže izvor Kurira, dodajući da će istragom biti utvrđeno kako se tačno dogodio udes.Tragedija kakva se ne pamtiCEO BEGEČ TUGUJEMeštani Begeča tugovali su juče za trojicom nastradalih. Ovo je tragedija kakva se ne pamti u ovom mestu.Znao sam svu trojicu. Sve dobri momci. A Nemanja pogotovo, to je bilo zlatno dete. Ni devojčica mu nije bila ravna koliki je bio dobričina. Kome god je nešto trebalo, on je uvek priskakao u pomoć - kažu u Begeču.Još dve pogibijeZAKUCALI SE U KANALLJIG - Mladić S. S. (21) poginuo je u udesu, dok je njegov drug G. Z. (23) ostao nepovređen. Nesreća se dogodila na regionalnom putu Ljig-Latković kad je automobil u kojem su se nalazili sleteo s puta i zakucao se u kanal. S. S. je bio na mestu suvozača. Nesreća se dogodila na ulazu u naselje gde se nalaze porodične kuće mladića.(S. S. S.)Udario u banderu

SREMSKA KAMENICA - Meštanin Sremske Kamenice (50) poginuo je juče ujutru na Paragovskom putu pošto je automobil „ford fokus“ kojim je upravljao sleteo s puta i udario u električni stub, saopštila je Policijska uprava u Novom Sadu. Vozač je prenet u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu, gde je ubrzo preminuo od zadobijenih povreda.Serija smrtiTROJE POGINULO NA ADI HUJI

U nesreći pre dve nedelje takođe je poginulo troje mladih. Tada je, podsetimo, BMW u kojem je bilo šestoro prijatelja sleteo u Dunav na Adi Huji. Nastradali su Nemanja Antić (18), Anastasija Stajić (17) i Miloš Janković (20).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track