POTRAGA ZA STEFANOM TRAJALA CELU NOĆ: Angažovani specijalni timovi ronilaca!
Foto: MUP Srbije

Uhapšena trojica osumnjičenih, intenzivna potraga se nastavlja

POTRAGA ZA STEFANOM TRAJALA CELU NOĆ: Angažovani specijalni timovi ronilaca!

Crna Hronika -
Dečak je ubačen u automobil tamne boje i poslednji put viđen je u selu Banatska Subotica kod Bele Crkve gde je bio sa bratom. Na sebi je imao svetlozelenu majicu, crni šorc i crne patike starke. Dečak je visine 130 centimetara, braonkasta kose i braon očiju

BELA CRKVA - Dečak Stefan Ilić (12) iz Banatske Subotice kod Bele Crkve nestao je u subotu oko podneva kada su ga nedaleko od kuće presrela trojica muškaraca i otela!

10.48 - Potraga za nestalim dečakom iz Pančeva trajala je celu noć, a od jutros su angažovani i specijalni timovi ronilaca Žandarmerije koji pretražuju Dunav i priobalje, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Istraga ide u svim pravcima i ne ostavlja se nijedna mogućnost otvorenom, kažu u MUP. Policijski službenici su, kako su istakli, radili celu noć u potrazi za 12-ogodišnjim dečakom koji je juče nestao u selu Banatska Subotica.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Formirani su specijalni timovi, a u Pančevu i Beloj Crkvi ispituju se svi koji se dovode u bilo kakvu vezu sa dečakom i njegovom porodicom. Svi granični prelazi se i dalje strogo kontrolišu.

22.12 - Policija i dalje zaustavlja i kontroliše sve automobile na prilaznim putevima ka Beloj Crkvi. Pregledan i auto ekipe Kurira.

21. 36 - Kako javljaju Kurirovi reporteri iz Banatske Subotice, Stefan je sa mlađim devetogodišnjim bratom Urošem otišao da na 15 minuta zameni oca i pripazi na ovce koje inače čuvaju.

Porodica Ilić je pre godinu i po dana došla u Banatsku Suboticu i porodica ima sedmoro dece. Doselili su se iz Lokve kod Alibunara i kod Save Mirosavljeva da čuvaju ovce odnosno da otac radi kao čobanin.

Otac je i u subotu čuvao ovce i oko 10.45 časova došao je kući i rekao deci da pripaze ovce na 15 minuta. Deca su otisla tamo i kada su krenuli kući njih je presreo crni automobil, koji je imao tablice grada Kovina. Mlađi Uroš je pobegao a Stefana su ubacili u gepek.

21.23 - Jake policijske snage kontrolišu putni pravac od Vršca do Pančeva u potrazi za dečakom. Policija i dalje zaustavalja sva vozila i pregleda automobile, autobuse i kombije. Novinarske ekipe nalaze se duž puta od Vršca do Pančeva.
21.11 - Ministar Nebojša Stefanović naložio je da se oformi specijalni tim sa zadatkom da se preduzmu sve mere na pronalaženju dečaka.
Načelnik policijske uprave u Pančevu Nikola Popovac (u plavoj majici) i Stefanov brat Uroš
Načelnik policijske uprave u Pančevu Nikola Popovac (u plavoj majici) i Stefanov brat Uroš
Načelnik policijske uprave u Pančevu Nikola Popovac je istakao.

- Policija utvrđuje sve okolnosti i činjenice vezane za nestanak deteta i organizovan je rad da se u potpunosti rasvetli ovaj događaj. Ministar unutrašnjih poslova naredio je da se izvrši blokada svih putnih pravaca na području policijske uprave Pančevo (Pančevo- Kovačica -Alibunar -Vršac) , svi granični prelazi su zatvoreni - rekao je Popovac i dodao je da ima dosta drugih informacija vezanih za ovaj događaj ali da su one predmet istrage i da o njima ne može da priča ništa.

20.18 - Kako javljaju reporteri Kurira s lica mesta, u toku je intenzivna potraga za malim Stefanom. Policija na nekoliko punktova pregleda sve automobile na izlazu iz Bele Crkve. Pojačana akcija policije počela je oko 13.00 časova.

Trenutno se u policijskoj stanici nalaze roditelji dečaka kao i čovek kod kojeg oni stanuju i rade.

Maloletnik je, kako nezvanično saznajemo, bio u društvu mlađeg brata (9) koji je uspeo da umakne trojici muškaraca koji su mu oteli starijeg brata.

Mesto na kojem je otet mali Stefan (foto: Damir Dervišagić
Mesto na kojem je otet mali Stefan (foto: Damir Dervišagić

Kako je ispričao mlađi brat nestalog dečaka, Stefan je ubačen u automobil tamne boje. Dečak je otet na oko 150 metara od kuće.

Policija utvrđuje šta se tačno dogodilo, kao i sve druge okolnosti u vezi sa nestankom Stefana Ilića.

NESTAO dana 13 06 2015 oko podne! Stefan Ilic 12 godina iz Banatske Subotice. Molim sve koji ga vide da jave na broj 0628389508 Delite molim vas!

Posted by Violetta Viki Zeneli on субота 13. јун 2015.

Iako su blokirani su svi putevi oko Bele Crkve, meštani ovogo banatskog mesta strahuju da otmičari ne pređu granicu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije poziva građane koji prepoznaju dete sa fotografije i imaju bilo kakve informacije o njemu da pozovu dežurni centar Policijske uprave Pančevo na telefon 013-325-202 ili da prijave najbližoj stanici policije.

Dečak je poslednji put viđen u selu Banatska Subotica, opština Bela Crkva i na sebi je imao svetlozelenu majicu, crni šorc i crne patike "starke".

Dečak je visine 130 centimetara, braonkasta kose i braon očiju.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potvrdio je da pančevačka policija radi na slučaju prijave nestanka dvanaestogodišnjeg dečaka iz Pančeva.

"Imamo neke informacije i Policijska uprava u Pančevu radi na tom slučaju i očekujem da ćemo večeras imati više informacija", rekao je Stefanović novinarima na Zemunskom keju.

On je napomenuo da zbog interesa istrage ne može da daje više informacija o tom slučaju.

Kako nezvanično saznajemo istraga ide u više pravaca.

Ne isključuje se mogućnost da će biti angažovani i ronici.

- Ispituje se da li je mlađi dečak govorio istinu i da li su u sve to umešani roditelji i gazda kod koga žive. U blizini gde se dogodila otmica je reka Karaš pa se ne isključuje i mogućnost da su se deca posvađala pa da je mlađi možda gurnuo starijeg pa izmislio priču - kaže za Kurir jedan od izvora bliskih istrazi.

Policija je pretraživala teren gde se dogodio incident zajedno sa dečakom.

KOMŠIJE ČULE VRISAK I PLAČ DETETA

Plač i vrisak deteta čula je komšinica Andjelka Ivanov (63).

- Čula sam dete kako vrišti i videla Uroša kako uplakano trči ka kući i viče da su ukrali Stefana i rekao da su ga ubacili u gepek a da je on uspeo da pobegne - kaže Anđelka za Kurir i dodaje da je odmah zvala policiju.Roditelji su odmah prijavili policiji koja je otišla na teren.Anđelkin suprug Veroljub Ivanov veruje da je ta kola sreo na putu ka mestu Jasenovo.

- Išao sam po drva i u susret mi je išao jedan kombi i za njim automobil sa zatamnjenim staklima, verujem da je bio punto sa kovinskom registracijom. Tek kada sam došao kući pomislio sam da možda nije reč o tom automobilu - rekao je Ivanov.

Komšinica Andjelka Ivanov
Komšinica Andjelka Ivanov

Komšija Veroljub  Ivanov
Komšija Veroljub Ivanov

Kuća u kojoj živi porodica Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track