(FOTO) BOGAT ULOV: 400.000 cigareta zaplenjeno na Srpskoj Crnji
Foto: Uprava Carina

Uspešna akcija carinika

(FOTO) BOGAT ULOV: 400.000 cigareta zaplenjeno na Srpskoj Crnji

Crna Hronika -

Cigarete su otkrivene u kamionu vukovarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 53-godišnji hrvatski državljanin prevozeći tovar građevinskih kolica iz Hrvatske ka Rumuniji

SRPSKA CRNJA - Carinici su tokom noći na izlazu graničnog prelaza Srpska Crnja ka Rumuniji, sprečili da iz zemlje izađe tovar od gotovo 400.000 krijumčarenih cigareta bez akcizne markice. Zahvaljujući zalaganju carinika iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina, a nakon dužeg praćenja i analiziranja rizičnih pravaca koji se koriste za krijumčarenje cigareta, otkriven je i ovaj tovar, saopštila je Uprava carina. Cigarete su otkrivene u kamionu vukovarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 53-godišnji hrvatski državljanin prevozeći tovar građevinskih kolica iz Hrvatske ka Rumuniji.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, vozač je odgovorio da nema ništa, ali je sumnju izazvala njegova vidna nervoza nakon što je upitan da pokaže tovar. Carinici su zato odlučili da detaljno pregledaju tovarni deo kamiona, gde su u sredini, među prijavljenim građevinskim kolicima otkrili i 44 bela džaka puna krijumčarenih cigareta.

Iz sredine tovarnog dela kamiona ukupno je izvađeno gotovo 400.000 cigareta marke ''Marble'' bez akciznih markica koje su privremeno zadržane do okončanja postupka.

Da podsetimo, sredinom oktobra na istom graničnom prelazu, u jednom kamionu, na vrhu uredno prijavljenog tovara, otkriveno je i 700.000 krijumčarenih cigareta iste marke, u crnim, plastičnim vrećama.

(foto: Uprava carina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track