BOGIĆEVIĆ PRED ISTRAŽNIM SUDIJOM: Pustite me doneću vam 500 miliona evra!
Foto: Zorana Jevtic

100 puta putovao u inostranstvo za godinu dana

BOGIĆEVIĆ PRED ISTRAŽNIM SUDIJOM: Pustite me doneću vam 500 miliona evra!

Crna Hronika -
Putovao sam kod poslovnih partenera, koji su mogli da investiraju 500 miliona evra u šabački Farmakom i druga preduzeća, rekao je Bogićević

BEOGRAD - U zahtevu tužilaštva za određivanje pritvora do 30 dana za Miroslava Bogićevića navodi se da je on u poslednjih mesec dana oko 20 puta putovao u inostranstvo i da to ukazuje da je spremao bekstvo. Utvrđeno je da je putovao u Amsterdam, Cirih, Milano i Moskvu.

Bogićević je kod sudije za prethodni postupak Specijalnog suda odbacio te argumente tužilaštva da je putovao kod poslovnih partenera, koji su mogli da investiraju 500 miliona evra u šabački " Farmakom" i druga preduzeća.

Tačno je da sam putovao, ali to je bilo poslovno. Imam i ugovore i dokumente s tih putovanja koji to mogu da potvrde. Tražio sam strane investitore. Neki dogovori su napravljeni, dok je i deo potpisan. Za godinu dana od kada se najavljuje moje hapšenje putovao sam 100 puta u inostranstvo i uvek sam se vraćao u Srbiju, rekao je Bogićević.

On je negirao da je pokušao da pobegne prilikom hapšenja navodeći da je išao na zakazani put u holandiju kod poslovnog partnera.

Njegovo poslednje putovanje bilo je odlazak u Cirih, gde se između ostalog video i sa drugoosumnjičenim Miodragom Salajem predsednikom kreditnog odbora Privredne banke beograd.

Bogićević nije iznosio odbranu u tužilaštvu za organizovani kriminal, jer njegov izabrani branilac Boža Spasić ne može da prisustvuje saslušanju zbog štrajka advokata.

Potsetimo Miroslav Bogićević vlasnik framakoma i još šestoto osumnjičenih se terete da su prilikom odobravanja 10 kredita, od juna 2012 do kraja marta 2013 pribavili imovinsku korist Koncernu Farmakom MB od 1,75 milijardi dinara.

( Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track