BOŽE, ZAŠTO NAM IH UZE: Roditelji se ne odvajaju od kovčega Veljka (6) i Teodore (5)

Velika tragedija

BOŽE, ZAŠTO NAM IH UZE: Roditelji se ne odvajaju od kovčega Veljka (6) i Teodore (5)

Crna Hronika -
Zoran i Jelica Peruničić u nesreći u kanjonu Tare ostali bez sina i ćerke, u udesu stradala i Zoranova sestra Jelena. Peruničići su na dan nesreće krenuli na svadbu u Podgoricu

PODGORICA - Zoran (31) i Jelica (28) Peruničić iz Pljevalja, kojima su u udesu u kanjonu Tare poginuli sin Veljko (6) i ćerka Teodora (5), krenuli su na svadbu u Podgoricu kad su doživeli stravičnu nesreću. U jezivoj tragediji nastradala je i Zoranova sestra Jelena (30), dok su on i supruga lakše povređeni i nakon ukazane pomoći istog dana pušteni kući.Nesreća se dogodila u subotu u 10.45 sati u mestu Logorište, na putu Ðurđevića Tara - Mojkovac, kad je Peruničić automobilom „seat“ sleteo u kanjon Tare, dubok 1,3 kilometra. Automobil se prevrnuo nekoliko puta i završio u reci. Prema prvim informacijama, uzrok nesreće je klizav put jer je nakon dužeg vremena tog dana padala kiša.Zarobljeni u kolimaDrago Peruničić, rođak unesrećene porodice, objašnjava za Kurir da je Zoran s porodicom i sestrom krenuo na svadbu kod ženinog brata od tetke u Podgoricu. Nesreća se dogodila četrdesetak kilometara od njihove kuće.- Koliko znam, sve se desilo u nekoliko sekundi. U mestu Logorište Zoran je izgubio kontrolu nad kolima i sleteo s puta u kanjon. Usled prevrtanja on i Jelica su ispali iz kola, dok su deca i Jelena ostali zarobljeni u zadnjem delu automobila koji je upao u vodu - objašnjava rođak.Prema njegovim rečima, obdukcioni nalaz pokazao je da je su se deca i njihova tetka udavili.- Teodorino telo ronioci su našli nekoliko metara nizvodno, Veljkovo i Jelenino kod kola. Zoran i Jelica su bili lakše povređeni. Oni su pokušali da dođu do dece i Jelene, ali nisu mogli ništa da urade - priča naš sagovornik.Rođak Peruničića dodaje da su Zoran i Jelica nakon nesreće prevezeni u bolnicu, ali da su tražili da ih uveče puste da bi odneli kući tela stradale dece.- Ne može rečima da se opiše kakva je tuga bila kad su tela Veljka, Teodore i Jelene unosili u kuću. Jecaji roditelja lomili su nam srce i dušu. Slomljena Jelica jaukala je za Veljkom i Teodorom kao sinja kukavica. „Bože, zašto ih uze“, ponavljala je i dozivala njihova imena... Ni ona ni Zoran mislim da još ne znaju šta ih je snašlo, potpuno su van sebe. Nesrećnici, ne odvajaju se od kovčega - priča Drago Peruničić, kome je i samom glas drhtao dok je razgovarao sa nama.Rođaka s kojom smo takođe juče razgovarali navodi da su Zoranovi roditelji imali sedmoro dece.Danas sahrana- Zoran je najstariji, a za njim je rođena Jelena, a onda još četiri sestre i brat. Jelena i Zoran bili su skoro nerazdvojni, pa je tako i u subotu krenula s njima na svadbu. Jelena nije bila udata, a završila je pravo. Malo je reći da je volela Zoranovu decu, obožavala ih je... Eto, i sudbina je htela da baš ona s njima krene na onaj svet - rekla nam je rođaka porodice Peruničić.Troje Peruničića biće sahranjeno danas u 13 časova, a opština Pljevlja ponedeljak je proglasila za dan žalosti.

Zoranova tragedijaPRE DESET GODINA IZGUBIO OCA, SADA DECURođaka Peruničićevih kaže da su Zoran i njegov brat i sestre pre deset godina ostali bez oca, koji je preminuo iznenada.- U ovo vreme pre deset godina Zoranu je iznenada od srca preminuo otac. Bio je to bolan udarac za njegovu porodicu, posebno za njegovu majku. Ipak, ona je uspela da ih sve podigne, da ih iškoluje i da svi postanu vredni i pošteni ljudi. Zoranova majka je u vreme tragedije bila u Poreču, gde radi. Stigla je u subotu uveče. Ona žena ne zna gde je od šoka - kaže uplakana rođaka.

HronologijaPORODICE STRADALE U SAOBRAĆAJKAMA1. avgust 2015 - u nesreći koja se desila kod Đevđelije u Makedoniji poginuli su članovi porodice Radivoja Panića (54), starešine Hrama Svetog Save. Tada su stradali supruga Tatjana (45), sin Nikola (18) i ćerka Simeona (10), dok je Panić teže povređen.26. jun 2015 - u sudaru „renoa“ i kamiona kod Bavaništa poginuli su Vladimir Imbra (36) i njegova sedmomesečna beba Lana, dok je njegova supruga Jelena (36) preminula nekoliko dana kasnije u bolnici. Sudar je preživela četvorogodišnja Una.17. februar 2015 - u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Šabac-Loznica poginuli su Maja Piljanović (26) i njen jednogodišnji sin Milan, dok su njen suprug Siniša Piljanović (30) i četvorogodišnja ćerka povređeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track