BRAČNI PAR PAO SA 5,6 KILA HEROINA: Supružnici do sada nisu hapšeni, beda ih uvela u posao!
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Supružnici iz Kovina iza brave

BRAČNI PAR PAO SA 5,6 KILA HEROINA: Supružnici do sada nisu hapšeni, beda ih uvela u posao!

Crna Hronika -
Sumnja se da su Dalibor i Mirjana R. članovi organizovane kriminalne grupe

BEOGRAD - Bračni par Dalibor (42) i Mirjana R. (43) iz Kovina uhapšeni su zbog sumnje da su pokušali da prokrijumčare 5,6 kilograma heroina.

Supružnicima su lisice stavljene na graničnom prelazu Trbušnica ka Bosni i Hercegovini, a u njihovom „reno kliju“ nađeno je 5,6 kilograma heroina.Pretpostavlja se da su supružnici deo organizovane narko-grupe, pa se istraga o ovom slučaju nastavlja.Najniža karika- Droga je bila skrivena u improvizovanom bunkeru, a otkriveno je ukupno 11 paketa s heroinom. Supružnici su najverovatnije najniža karika u ovoj kriminalnoj grupi i verovatno je njihov zadatak bio samo da prevezu pošiljku. Moguće je čak i da im je ovo bio prvi posao. Interesantno je da je Dalibor R. „reno“ u kom je uhvaćen nedavno dobio na korišćenje od jednog bogatog preduzetnika iz Bosne, pa se ispituje u kakvim su odnosima njih dvojica bili - kaže izvor Kurira iz istrage.Prema rečima našeg sagovornika, utvrđuje se odakle je droga nabavljena, kao i u čijim je rukama trebalo da završi.

- Supružnici dosad nikad nisu bili hapšeni, niti su imali ikakvih problema sa zakonom. Inače, u teškoj su materijalnoj situaciji. Nisu zaposleni, a žive od ćerkine plate koja inače radi kao konobarica - navodi naš sagovornik.Dalibor R. i njegova supruga žive u Kovinu, gde se on svojevremeno doselio iz Sarajeva. Daliborov brat Velibor R. šokirao se kad je saznao za hapšenje. On ističe da njegov brat nikad ni prekršaj nije napravio.- Brat me je pozvao u ponedeljak oko 20 sati s graničnog prelaza Trbušnica iskoristivši pravo na jedan poziv. Rekao mi je samo da su uhapšeni i da ih prebacuju u Beograd. Kasnije sam pozvao taj prelaz i rekli su mi da je reč o teškom krivičnom delu. Na vestima sam saznao da ih terete za drogu. Dalibor nikad ni prekršaj nije imao, nije krivično gonjen, niti osuđivan. Ni mrava nije zgazio, s tim nikakvog dodira nikad nije imao - kaže potreseni Velibor.Policija ispred kućeOn dodaje da je Dalibor pre petnaestak dana dobio automobil s bosanskim registracijama koji je trebalo da otplaćuje u ratama.- U teškoj su materijalnoj situaciji, da su se time bavili, imali bi novca. Ne znam šta se dešava - kaže Velibor R.Policajci su u Kovinu od ponedeljka oko 15 sati, otkad dežuraju ispred kuće Daliborove tašte i ispred njegovog stana.Osumnjičeni Dalibor juče je doveden u stan kako bi bio prisutan tokom policijskog pretresa.

Komšije iznenađeneNEKO IH JE ZLOUPOTREBIOKomšije privedenih supružnika su u šoku. Kako kažu, Dalibor i Mirjana su siromašni i jedva su sastavljali kraj s krajem.- Ranije su držali butik s jeftinom garderobom, ali im je posao propao. Teško su živeli poslednjih nekoliko meseci, neko je to znao i iskoristio je situaciju - priča komšinica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track