KRICI MAJKE ODZVANJALI OBALOM: Braću progutalo Srebrno jezero, roditelji pali u nesvest od bola
Foto: Jelena Ivić, Privatna Arhiva

TUGA BOŽJA

KRICI MAJKE ODZVANJALI OBALOM: Braću progutalo Srebrno jezero, roditelji pali u nesvest od bola

Crna Hronika -

KRAGUJEVAC - Nezapamćena tragedija potresla je juče Raču Kragujevačku, jer su dva brata Stefan (14) i Nikola Petrović (13) iz tog mesta tokom školskog izleta nestali pod vodom Srebrnog jezera.

Podsetimo, rođena braća Stefan (14) i Nikola Petrović (13) iz sela Trska kod Rače Kragujevačke utopili se juče po podne u Srebrnom jezeru kod Velikog Gradišta, gde su bili na školskom izletu.

Pošto je im je saopštena strašna vest, roditelji braće odmah su se uputili na lice mesta, gde je policija već započela ronilačku potragu za braćom. Došavši na mesto nesreće, srca ni majke, ni oca nisu mogla da izdrže toliku bol - oboje su pali u nesvest na obali. Krici majke odzvanjali su pustom obalom.

Nesrećna braća bili su učenici Osnovne škole „Karađorđe“ u Rači, a kako Kurir nezvanično saznaje, oni su kao članovi Kluba malog sporta u ovoj školi za vikend igrali fudbalsku utakmicu s vršnjacima u Požarevcu.

Turnir u fudbalu- Na meč ih je vodio direktor škole, a nakon što su izgubili utakmicu, otišli su da posete Srebrno jezero, da se malo odmore i provedu. Tamo su iznajmili dve pedaline i na svakoj je bilo po petoro dece. Tokom vožnje mlađi dečak je skočio s pedaline u vodu i u trenutku počeo da se davi. Stariji je odmah skočio za njim, ali su posle nekoliko trenutaka obojica nestali pod vodom - kazao je za Kurir izvor iz istrage.

Vrisak dece

On napominje da nije video da su deca koju je zatekao na pedalini nosila sigurnosne prsluke.

BlizanciSESTRICA OSTALA SAMAMeštane Rače Kragujevačke šokirala je tragična vest da su braća Nikola i Stefan tokom školskog izleta nestali u dubinama Srebrnog jezera.- Ovo je nezapamćena tragedija. Jadni njihovi roditelji i sestra, koja je sa Stefanom bila bliznakinja. Kako će to preživeti - pitali su se juče meštani Rače.

(Foto: Jelena Ivić/Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track