BRANKA PRPA ZA KURIR: Ćuruviju je ubila državna bezbednost!
Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Nalogodavac ubistva vlasnika Dnevnog telegrafa politički vrh Srbije

BRANKA PRPA ZA KURIR: Ćuruviju je ubila državna bezbednost!

Crna Hronika -

Istoričarka Branka Prpa, koja je jedini svedok očevidac ubistva novinara Slavka Ćuruvije, reagujući na iskaz svedoka tužilaštva na suđenju za ubistvo vlasnika Dnevnog telegrafa, kaže za Kurir da je apsolutno jasno da je ubica država i da su u tome učestvovale njene institucije.

"Pre svega služba državne bezbednosti, u okviru te službe je ubica, a nalogodavac je politički vrh Srbije. Tu nema nikakve dileme, to su nesporne činjenice, iz materijala i svedočenja. A ko tu šta i kako, očekujem da sud razreši", rekla je Prpa.

Na izjavu svedoka tužilaštva, koji tvrdi da je informaciju da je počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić dao Luki Pejoviću 80.000 evra, dobio iz pouzdanih izvora iz policije i pravosuđa, ona kaže: "Malo je to konstrukcija. Proces je u toku, ne bavim se komentarima na izjave svedoka. Postoji sud, dokazi i svedoci i mogu da komentarišem, samo presudu. Ja sam u procesu oštećena, šta na kraju bude procena da je istina - biće, a ja se najtoplije nadam da će biti ispravna procena", navela je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track