BRUKA OD REFORMI U POLICIJI: Poštenom inspektoru otkaz, a krimosi pošteđeni
Foto: MUP

Kako MUP sprovodi promene

BRUKA OD REFORMI U POLICIJI: Poštenom inspektoru otkaz, a krimosi pošteđeni

Crna Hronika -
Bez posla ostaje odlikovani inspektor Miroslav Kosanović, a neke njegove kolege, među kojima ima i osuđivanih, ministar Stefanović sačuvao

BEOGRAD - Među skoro 1.500 policajaca koji će se od 1. marta naći na ulici je i Miroslav Kosanović iz Sombora, koji je 14 godina u policiji i nekoliko puta je odlikovan. Za razliku od njega, posao u MUP zadržaće policajci koji su osuđivani i po nekoliko puta?!Kosanović je do pre mesec dana radio je kao operativac u odseku pogranične policije. Sredinom decembra dobio je rešenje o premeštaju u fantomsko odeljenje za upravljanje rizikom, a svakog dana očekuje novo rešenje po kojem mu se ukida radno mesto, što znači da će se već od 1. marta naći na ulici.Izbacuju ga i iz stanaKosanović juče nije mogao da govori za Kurir jer nije imao odobrenje nadležnih. Međutim, izvor iz policije blizak ovom somborskom operativcu tvrdi da je razlog da dobije otkaz to što je više puta pokušavao da ukaže na veze somborskih policajaca s lokalnom mafijom.

- Kosanović je čestit i dobar čovek! Sredinom 2008. godine bio je predlagan za načelnika PU Sombor. Sin mu je završio Fakultet bezbednosti, a radi kao pozornik u policiji, ćerka studira, supruga ne radi, nemaju svoj stan. Žive u policijskom stanu iz kojeg će ga izbaciti čim dobije otkaz. Čovek ne zna gde će i kako će s porodicom! Pre dolaska u policiju bio je član državne misije koja je u vreme Dejtonskog sporazuma boravila u Zairu, radeći na vrlo poverljivim zadacima. Bio je član savezne komisije za istraživanje genocida nad Srbima u Hrvatskoj i Republici Srpskoj. Neverovatno, čovek je sve to prošao, a sad će se naći na ulici. Gde je tu pravda - kaže naš sagovornik.I dok se pošteni policajci izbacuju na ulicu, oni nepošteni ostaju u MUP. Među njima je policajac iz Novog Pazara A. A., koji ima dve pravosnažne presude zbog zlostavljanja u službi, ali i zbog lažnog svedočenja i otmice deteta.

Skandalozne mere... Ministar Nebojša Stefanović
Skandalozne mere... Ministar Nebojša Stefanović

Policajac fingirao udesNa spisku „podobnih“ je i R. O. iz Vrnjačke Banje, protiv kog se vodi postupak zbog sumnje da je falsifikujući potpis preminule osobe prisvojio 168.000 evra. Pošteđen je i kraljevački policajac, koji je već osuđen za dva krivična dela, a za tri mu se još vodi postupak.Na spisku onih koji neće dobiti otkaz je i S. R. iz Policijske brigade iz Beograda, koji je izvršio više krivičnih dela, kao i M. M. iz Beograda, koji je zbog zloupotrebe službenog položaja bio zatvoru. Ministru policije očigledno ne smeta da u MUP i dalje ostane policajac Ð. S. iz Pančeva, koji je fingirao saobraćajku kako bi uzeo novac od osiguranja.

Bez objašnjenjaSTEFANOVIĆ I DALJE ĆUTIJoš pre tri dana zatražili smo od ministra Stefanovića da nam prokomentariše depešu od 31. decembra, na osnovu koje će skoro 1.500 policajaca poslati na ulicu, i još jednom objasni na osnovu kojih kriterijuma su pravljeni spiskovi u MUP na osnovu kojih su službenici prebacivani u fantomsko odeljenje za upravljanje rizikom. Odgovor, međutim, nismo dobili.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track