BRUTALNO: Došao da vrati ženu, a ona i  njen sin ga ubili!
Foto: Printscreen FB

Zločin u Ostojićevu kod Čoke

BRUTALNO: Došao da vrati ženu, a ona i njen sin ga ubili!

Crna Hronika -

Eržebet Milićev (34) iz Kikinde i njen sin iz prvog braka Berland Balaška (18) uhapšeni su zbog sumnje da su ubili Roberta Kurinu (43), Eržebetinog nevenčanog supruga. Oni se sumnjiče da su Robertu tupim predmetima naneli teške povrede po glavi i telu, od kojih je preminuo na mestu.

Telo Roberta Kurine pronađeno je u noći između subote i nedelje u travi pored zemljanog puta u Savskoj ulici, na periferiji Ostojićeva kod Čoke. Kako saznajemo, zločinu je prethodila žučna svađa koja se dogodila kad je Robert došao po Eržebet, nakon što ga je ona napustila i vratila se u trošnu kuću majke Herte u Ostojićevu.

Berlandov prijatelj. Mesto gde je telo nađeno
Berlandov prijatelj. Mesto gde je telo nađeno

Branio majku

- Robert je nasrnuo na Eržebet, ali je u majčinu odbranu stao Berland. Oboje su počeli da udaraju Roberta s onim što im je palo pod ruku. Tukli su ga ciglama i motkama. Kad su se uverili da se Robert više ne pomera, svi su pobegli od kuće, a krvavo telo ostavili pored zemljanog puta. Nakon hapšenja su najpre tvrdili da ne znaju ko je ubijeni čovek, ali su ubrzo priznali zločin - kaže izvora bliskog istrazi.U kući su s Hertom živeli Berland, njegova supruga i dete. U vreme naše posete nikog nismo pronašli kod kuće, a ulazna vrata su bila zaključana. Ni Berlandov komšija i prijatelj Kosta Rajić (28) iz Ostojićeva nije mogao da nam kaže gde su ukućani otišli.- Kad se prisetim šta mi je Berland govorio, mogu da kažem da se ovako nešto i moglo naslutiti - kaže za Kurir Rajić.Najavio tragedijuPrema njegovim rečima, Berland mu je pre tri dana rekao: „Čućeš, komšija, šta će se desiti.“- Pošto je u poslednje vreme Berland mnogo pio, nisam ga ozbiljno shvatio kad je ponavljao da će ubiti očuha, ali i govorio da je Robert pretio da će ubiti njega. Mislio sam da iz Berlanda govori alkohol - priča Rajić.On navodi da je Eržebet bila žrtva porodičnog nasilja.- Žalio mi se da je Robert tukao njegovu majku, a Berlanda je batinao dok je bio mlađi. U subotu po podne bili smo kod mog brata u Čoki a tek sutradan sam čuo šta se desilo - kazao je Rajić.
Komšije zatečene tragedijom. Svedoci nasilja
Komšije zatečene tragedijom. Svedoci nasilja

Težak životNADNIČIO DA PREHRANI PORODICUHerta i njen unuk Berland su se pre godinu dana doselili u kućerak na samoj periferiji Ostojićeva. Nisu bili zaposleni, a Berland bi pokoju paru zarađivao nadničeći.- Berland nije čak ni osnovnu školu završio. Imao je teško detinjstvo. Majka se preudala i odavno napustila Ostojićevo, ali se očigledno s Robertom nije usrećila. Batine su bile sastavni deo njenog života s njim. On u sukob sa zakonom nije dolazio samo zbog nasilja u porodici nego i zbog krađa - potvrdile su nam komšije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track